Telex: már forog a titokzatos Gyurcsány-film az őszödi beszéd utáni eseményekről

Elindult a forgatása annak a filmnek, amely Gyurcsány Ferenc az őszödi beszéd néven elhíresült szónoklatáról, annak utóéletéről és így közvetlenül a 2006 őszén kirobbant utcai eseményekről, például a tévészékház elleni ostromról szólhat majd, amit onnan tudni, hogy felállították a díszlet egy részét a budapesti Szabadság téren, a volt tévészékház előtt, ahol az ostrom történt.- írta a Telex.

Közeleg a választás, kell a film, mint egy falat kenyér!

A 24.hu egy hónapja megírta, hogy információjukk szerint fikciós nagyjátékfilm készül a 2006. őszi eseményekről, amelyben feltehetően az őszödi beszéd kiszivárogtatása körül forognak majd az események, és szerepet kaphatnak benne az ezt követő zavargások is. A készülő filmnek sok hivatalos nyoma egyelőre nincs, de iparági forrásainktól úgy értesültünk, már zajlik a szereplőválogatás.

Amikor egy ambíciózus, de elnyomott közvéleménykutató szakember rájön, hogy a főnöke részt vett egy botrányos hangfelvétel kiszivárogtatásában, úgy dönt, fényt derít az igazság részleteire, hogy azzal jobb pozíciót zsarolhasson ki magának. Összeáll újságíró szerelmével, és nyomozni kezd, de mivel hamar konfrontálódik a főnökével, egy nagyhatalmú kör célpontjává válnak

– olvasható abban a szerkesztőségbe eljutott levélben, amellyel a Universe Management casting cég keres meg potenciális szereplőket. Ebből a témaismertetésből ugyan a legkevésbé sem derül ki, hogy az emlegetett „botrányos hangfelvétel” az őszödi beszéd volna, de lapunak többen megerősítették, hogy erről van szó.

A portál akkor megnézte a Nemzeti Filmiroda nyilvántartását, ahol minden készülő filmet regisztrálni kell, amely állami támogatást vesz igénybe (akár közvetlen, akár közvetett formában, vagyis társasági adókedvezmény útján). Azt találták, hogy a Tétényi úti címre bejegyzett

MEGA FILM Kiadó Kft. 2021-ben regisztrált egy játékfilmet A hazugság ára címen. A projekt mellett 800 millió forintos filmgyártási költség szerepel, amelynek a törvény szerint 30 százalékát, vagyis 240 millió forintot teheti ki az adókedvezmény formájában kapott támogatás. A nyilvános táblázat alapján a film gyártása már tavaly november óta tart, a forgatás megkezdésére 2021. március 21-ét jelölték meg, a „befejezés dátuma” rubrikában pedig október 23. szerepel. Utóbbi céldátumok persze még csúszhatnak a koronavírus-járvány és egyéb tényezők miatt is.

Ennél többet viszont csak pletykákból tudni

a jó eséllyel nagyon erős politikai töltettel készülő, a 2022-es választások előttre összeálló filmről, amelynek ügyében szinte minden érintett elzárkózott attól, hogy bármiféle információt megerősítsen – véli a Telex. A forgatás helyszínén készült képek alapján jól beazonosítható, hogy pontosan mit is örökítenek meg:

a helyszínen ott áll egy vízágyú, illetve az a kiégett autó, amelyet a zavargások után évekig fel lehetett fedezni az MTVA Kunigunda útjai székházának udvarán, és amely állítólag épp az ostrom idején az épületben dolgozó Baló György műsorvezetőé volt.

Mi az: Ön fizeti, a Fidesz kampányol vele?

Február közepén-végén még a casting tartott, áprilisban pedig – a járványügyi szigorítások ellenére – már el is kezdődött a forgatás, amely október 23-ig tart majd, legalábbis a már említett NFI-nyilvántartás szerint ez szerepel A hazugság ára című film mellett.

Ez alapján 2022-ben, a következő országgyűlési választás évében gond nélkül bemutatható lesz.

5 thoughts on “Telex: már forog a titokzatos Gyurcsány-film az őszödi beszéd utáni eseményekről

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük