Tényleg, mit keresnek ott???

Kálmán László nyelvész, közíró, gondolkodó, nem először teszi fel a kérdést, amit talán ideje lenne az ellenzék politikusainak is feltenni maguknak. Vagy nem?

Vadai már nem először panaszolja el, hogy

“parlamenti” bizottsági tagokként (ő ráadásul alelnök), és úgy általában képviselőként semmilyen kérdésükre nem kapnak választ, és minden kezdeményezésüket meghiúsítják.

Tényleg szomorú, de akkor (újra és újra) felvetődik a kérdés, amit az udvarias újságírók ilyenkor sosem tesznek fel nekik: Akkor mi a lóhalált keresnek ott? Azért nem érdemes ott lenniük, hogy erről beszámoljanak, mert ezt már majdnem tíz éve tudjuk. Azt nyilván hevesen visszautasítanák, hogy a pénzért ülnek bent. Arra hivatkoznak néha, hogy a választóik megbízásából kerültek oda, nem csaphatják be őket.

Csakhogy ez sem stimmel:

nem reális, hogy a választók azzal bízták volna meg őket, hogy az égvilágon semmit se tudjanak tenni a képviseletükben. Az az egyetlen szánalmas mentség marad, hogy lemaradtak a lehetőségekről, 2010-ben, 2011-ben és utána még volt százával alkalom, amikor kivonulhattak volna; lett volna mód bojkottálni a választásokat is; és ha mindezeket nem tették meg, most már snassz lenne. De szerintem ez se mentség, minél tovább játsszák az élő kulisszák szerepét, annál rosszabb az országnak.

Kapcsolódó

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük