Terézváros az „egy négyzetméterre eső leglassúbb köztérfelújítás” világbajnok-aspiránsa

A Hunyadi tér és a piac-felújítás mindenképpen dobogó-esélyesként indulhatna „lassított felújítás” versenyén, ha lenne ilyen. Terézváros vezetése 2015-ben döntött a leroggyant, de még így is gyönyörű piacépület felújításáról.

Egyáltalán nem pillanatkép ….

Hassay Zsófia fideszes polgármester legfőbb és egyetlen eredménye Terézvárosban, hogy kilenc év alatt felújította a Hunyadi teret. Gratulálunk a polgármester asszonynak az „egy m2-re eső leglassúbb köztérfelújítás” világbajnoki címére pályázó munkájáért. Biztosan annyira elfáradt bele, hogy másra már nem futotta az energiájából 9 év alatt.

Például a Hunyadi téri piacra sem jutott már a lendületből. Különösen aggasztó a vásárcsarnok mellékhelyiségének az állapota. Csak „sugárzásbiztos védőfelszerelésben” javasoljuk a látogatását! – írta a 6ker.blog.hu., ahol „beszédes” fotókkal támasztják alá állításukat.

A portál olvasója hívta fel a figyelmet az áldatlan állapotra. Mint írják,

A fideszes vezetésű terézvárosi képviselőtestület 2015 telén döntötte el, hogy felújítják a vásárcsarnokot. Aztán következett a három éves (!!!) előkészítési folyamat. Jó munkához idő kell, ahogy a mondás is tartja. A jó előkészületekhez ezek szerint még több idő…

2019-ben sincs hiány tervekben

Hassay Zsófia, akinek a nevével az utóbbi hetekben többször találkozhatott a kerület életét figyelemmel kísérő olvasó, a kerület honlapján új giga-beruházást jelentette be nagy örömmel:

Mérföldkövet jelent Terézváros fejlődésében az a nagyszabású állami beruházás, amelynek keretében az elvetélt kormányzati negyed területén valósul meg a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ és létesül körülötte városi park hatalmas zöldfelülettel. Az erről szóló kormányhatározat tegnap este jelent meg a Magyar Közlönyben.

Természetesen nem maradhatott el a beszámolóból a regnálása előtti időkre vonatkozó hátranyilazás sem:

A Gyurcsány-féle – soha meg nem valósult – kormányzati negyed-beruházás jó időre megpecsételte az állami tulajdonban lévő terület sorsát.

Egyszóval: ha a kormánynak sikerül – és miért ne sikerülne! – átcsoportosítania az Ön adóforintjait, akkor szélsebesen felépülhet Terézváros új büszkesége, a Cirkusz. Mindez persze nem a cechet fizetők dicsősége, hanem szigorúan a Fideszé és a polgármester asszonyé.

megosztás

Egy hozzászólás itt: “Terézváros az „egy négyzetméterre eső leglassúbb köztérfelújítás” világbajnok-aspiránsa

  • 2019.09.03 - 11:39
    Közvetlen hivatkozás

    Magam is erre a következtetésre jutottam, bár tudok még a Benczúr közben egy játszótér felújításról. Ezeken kívül másról nem tudok, Azt tudom, h. egyetlen macskaköves mellékutcát sem sikerült átalakítani, a Nagymező utca az Andrássy és Király utca között botrányos állapotban van, a bringások testi épségét veszélyezteti, az autógyártók nyugodtan nyúzópályának bérelhetnék.

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük