Terézvárosban lassan tisztul a kép – Bebukott a Fideszes honatya feketén működtetett szállója

Működik egy panzió a Nagymező utcában, amelynek  nincs engedélyokirata. Eddig nem is kellett? Az októberben leváltott fideszes városvezetésnek alighanem elég volt, hogy az egyik tulaj, Becsó Zsolt országgyűlési képviselő brancsbeli.  

A nógrádi képviselő Becsó Zsolt újratöltve?

Becsó Zsoltnak nem ez az első különösre sikeredett ingatlanügye, elég itt csak a hvg.hu által tavaly feldolgozott hollókői vendégház-ügyre gondolni:

Hollókőn Becsó Zsolt és testvére, Becsó Károly vállalkozása 34 millió forintnyi uniós támogatásból nem vendégházat, hanem egy saját használatú ingatlant épített.”

A mostani fekete-hotel üggyel a 24.hu jött elő.

Az országgyűlési képviselő részleges tulajdonában lévő Ublot Kft. úgy bukott le, hogy még az ősszel álláshirdetést tett közzé, amiről a portál kiderítette, hogy egy szellemhotelba keres recepcióst. Nem, nem egy elcsépelt hollywoodi “zs” kategóriás horrorról írunk, hanem 2019 fideszes “rögvalóságáról”.

A szálloda ugyanis, ami a neten, mint a “belváros üde foltja” hirdeti magát, a valóságban igen, de a nyilvántartásokban (NAV, stb.) egyáltalán nem létezik.

Elhúzódó próbaüzem

A szálloda azzal próbálja kivédeni, hogy megszerezze az engedélyeket, hogy azt állítja, csak próbaüzemet tart. Tetszik érteni: két éve!

Első hallásra talán viccesnek tűnhet, hogy a terézvárosi polgármesteri hivatal, amely az engedélyek kiadását végezné, egészen decemberig mit sem tudott a vállalkozásról, de lássuk be, ez vígjáték sokkal inkább tragédia.

“Az ezután beazonosított földhivatali tulajdonlapokból az derült ki, hogy az Ublot 2016-ban szépen bevásárolta magát az említett társasházba. Abban az évben

  • egy földszinti, 47 négyzetméteres lakást,
  • egy első emeleti, 92 négyzetméteres lakást,
  • egy második emeleti, 92 négyzetméteres lakást,
  • valamint egy földszinti, 324 négyzetméteres üzlethelyiséget vásárolt a Becsó Zsolt tulajdonában álló cég mindössze pár hónap leforgása alatt. Ez összesen több mint 550 négyzetméternyi ingatlan a Nagymező utca 66 szám alatt.” – írja a portál.

Történik mindez Terézvárosban, ahol a fenti eset felett szeméthunyó, -mert, ha nem szándékosan néztek félre, még nagyobb a baj, hiszen figyelmetlenül végezte a dolgukát az egykori fideszes vezetés- még ellenzéki időszakában bíróságra citálta az egész MSZP frakciót egy állítólagos lakáspanama okán, majd amikor hatalomra kerültek…

megoszt

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük