Térképen a szinte a valósidejű koronavírus-terjedés

A kínai Vuhan városából indult új vírussal megfertőződöttek száma is látható azon a térképen, amely (nagyjából) valós időben követi a kórokozó terjedését.

Térkép készült az új koronavírus terjedéséről,

amely majdnem valós időben mutatja, hova jutott már el és hány embert fertőzött meg a Vuhan városából indult kórokozó. Az ide kattintva elérhető térképen országokra lebontva látható a fertőzöttség helyzete, és az is, hol és hányan kapták el a betegséget. A térkép az elhunytak számát is nyomon követi. A Johns Hopkins Egyetem által készített térkép hivatalos adatokból táplálkozik, melyek forrása az Egészségügyi Világszervezet (WHO) és az amerikai járványügyi központ (CDC).

A térképen feltüntetett adatok hivatalosak,

valamennyi a WHO és az amerikai járványügyi (CDC) központtól származik.

A koronavírus inkubációs periódusa (vagyis a kialakulási ideje) 10-14 nap. A betegek ez alatt másoknak is átadhatják a betegséget, mielőtt olyan tüneteket mutatnának, amelyek orvosi kezelést igényelnek.

Koronavírusos esetek mostanra a világ számos országában megjelentek, köztük Ausztráliában, Európában és az Egyesült Államokban is. A legtöbb esetet Kínából jelentették.

A WHO fontos közleményt adott ki arról, milyen alapvető szabályok betartásával lehet minimálisra csökkenteni annak esélyét, hogy a koronavírus megfertőzze a szervezetét.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, a WHO főigazgatója a szervezet sürgősségi bizottságának ülése után csütörtökön még arról beszélt, hogy

“Kínában szükséghelyzet van, de ez még nem jelent világméretű egészségügyi válsághelyzetet”.

Az nCov-2019 nevű vírusnak hétfőig Kínában már 80 halálos áldozata volt. A vírustól 14 országban 2794 embert fertőződött meg.

Forrás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük