Fiatal testvérpárt nyelt el vasárnap a Balaton, megrendítő részletekre derült fény! – Legyen könnyű nekik a föld!

A két tizenéves fiú felfújható matracról esett a Balatonba Alsóbélatelep szabadstrandján, amíg a szüleik és a harmadik testvérük a parton voltak. Azt nem tudni, hogy pontosan hogy kerültek a mély vízbe, de annyi feltételezhető, hogy nem volt megfelelő víz-biztonságuk. Elképzelhetetlen lehet a szülők fájdalma.

Vigyázat, újabb kánikulai hét jön!

A család egy nappal a tragédia előtt érkezett a Balatonhoz. A fiúk két külön matracon túlmentek a bójákon, annak ellenére, hogy egyikük sem tudott úszni. A szülők arra lettek figyelmesek, hogy már sehol nem látják őket. A két, vízen úszó gazdátlan matracra egy SUP deszkás fürdőző lett figyelmes, aki megtalálta az éppen elmerülő fiatalabbik fiút a vízben, akit ki is vitt a partra. A mentők megkezdték a gyerek ellátását és mentőhelikopter is elindult érte, de már nem tudták megmenteni. Ezzel egy időben keresni kezdték az idősebb fiút is. A Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata négy, szonárral felszerelt hajóval kereste a fiatalt, akinek testét végül búvár hozta fel.

A hírt a Somogy Megyei Rendőrfőkapitányság szóvivője is megerősítette a 168.hu-nak. Orbán Zoltán a lapnak elmondta, 14:30-kor kaptak bejelentést arról, hogy elmerült két fiatal az alsóbélatelepi strandnál. Matraccal mentek a vízbe.

Az egyik testvér 13 éves volt, az ő holttestét fél négykor találták meg. A 17 éves testvér holtteste pedig hét óra után egy perccel került elő.

Bagyó Sándor Alex, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának elnöke elmondta: tudomása szerint

a gyerekek úszástudása nem volt megfelelő ahhoz, hogy mély vízbe menjenek.

A tragédia kapcsán Bagyó fontosnak tartotta felhívni a figyelmet arra, hogy a Balaton déli partján a lassan mélyülő víz hamis biztonságérzetet kelthet a fürdőzőkben. Az északi parton megszokták, hogy vigyázni kell a mélyülő vízzel.

„Délen a tó sokáig nem mélyül, 300-400 méteren viszont egy úgynevezett marás van, ahol az addig 60 centiméteres víz hirtelen 3 méteressé válhat”

Az is fontos lenne, hogy

a kijelölt fürdőhelyeken a marásvonalat bójával kellene jelezni. Emellett fontos a helyismeret is, illetve, hogy aki nem tud jól úszni, az mindenképpen vegyen mentőmellényt, vagy úszást segítő eszközt.

Emellett figyelni kell arra, hogy felhevült testtel ne menjünk hirtelen a hűvös vízbe, mert a szervezetet sokkhatás érheti. A körülményeket a Fonyódi Rendőrkapitányság vizsgálja. Az idegenkezűség és a bűncselekmény gyanúja kizárható a rendőrség szerint.

Forrás

 

balatonba

3 thoughts on “Fiatal testvérpárt nyelt el vasárnap a Balaton, megrendítő részletekre derült fény! – Legyen könnyű nekik a föld!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük