Tévedés ne essék! Néppárt?

A Jobbik néppártosodási kísérlete, halálugrása (?) közben sokan elfelejtik, mi is az az ideológia, kik is azok az emberek, akik a felszínre dobták a pártot.

Jó dolog hinni

A pályakorrekció készsége minden embercsoport működésének fontos innovatív jele. A korrekcióra való hajlam jelzi, hogy egy szervezet élet- és fejlődő képes.

Az azonban, ha egy csoport teljes hátraarcot csinál, semmi jót nem ígér, lásd, mi lett a néhai liberális Fidesz-ből.

Amennyiben egy felelős – mondjuk ki  – pártvezető egyszer csak, valami különös véletlen folytán felismeri, hogy eddig tökéletesen tévúton jár, akkor ha komolyan gondolkodik, vagy feloszlatja pártját, vagy maga lép ki onnan, és ha maradt még erkölcsi tőkéje akár új pártot is alapíthat.

Vona Gábor nem ezt teszi

Ő megpróbál nem tudomást venni a múltról, közös múltjáról pártjával, és ahelyett, hogy vállalná a valódi váltást, buherál, maszatol.

Nagy igyekezete közben egyrészt maga ellen hangolja pártja leghűségesebb tagjait és támogatóit, azokat, akiket éppen a demokraták szemében viszolyogtató radikalizmus, xenofóbia, rasszizmus tartott eddig össze, másrészt ellenérzést vállt ki a demokratikus oldal támogatóinak jó részéből is.

A párt sikerét ma már semmi más nem támogatja, mint az, hogy az ellenzék egyéb pártjainál sokkal hatékonyabban és korszerűbben használják a közösségi médiát, hiszen ha jól figyelünk kiderül, hogy a párt szinte csak ott kampányol.

Igaza volt Bajnai Gordonnak, amikor arról beszélt, hogy a fasiszták ellen bárkivel össze kell fogni, de a fasisztákkal a hatalomért sem.

Végezetül csak egyetlen mondat kommentár nélkül Vona Gábortól:

“A Fidesz a Jobbik programját hajtja végre”.

Kapcsolódó

Vona Gáborról lehullott a cuki néppárti demokrata maszk

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük