Tevekifutó a Veszprémi Állatkertben – remek! A hozzácsapott pártpropaganda – undorító!

Kétezer négyzetméteres tevekifutót adtak át a Veszprémi Állatkertben szerdán az intézmény 2,5 milliárd forintos fejlesztéssorozatának részeként, a Modern városok program első elkészült veszprémi beruházásaként – adta hírül az MTI. Remek hír!  Azt az apróságot elfelejtették megemlíteni, hogy az Európai Unió polgárainak pénze jelentősen hozzájárult a kiadások fedezéséhez.

Miért kell a jót elrontani egy lódítással?

Veszprém számára az uniós források nagy lehetőségeket nyitottak meg, a közép-dunántúli adatok azt mutatják, hogy a megyei jogú városok közül a legtöbb forrást Veszprém tudta lehívni az elmúlt fejlesztési ciklusban

– mondta Brányi Mária veszprémi alpolgármester a vehir.hu-nak, aki felhívta a figyelmet, hogy egyebek mellett a Kolostorok és Kertek rendezvénytér, a veszprémi közlekedés, az intézményi rehabilitációk és a belváros fejlesztései is elképzelhetetlenek lettek volna uniós források nélkül.

Veszprém hosszú távú turisztikai vonzerejének növelését célzó fejlesztések közé tartozik a Veszprémi Állatkert megújítása is, mely összesen 1,2 milliárd forintból újult meg az elmúlt időszakban. Ebből 720 milliót a kormány, 480 millió forintot pedig az Európai Unió finanszírozott.

A támogatás érintette többek között az Elefánt Park, a Látványkifutó, a Madárröpde, az Orrszarvúház kifutó, illetve a Vizes élővilág felújítását, kiépítését is.  Veszprém hosszú távú turisztikai vonzerejének növelését célzó fejlesztések közé tartozik a Veszprémi Állatkert megújítása is, mely összesen 1,2 milliárd forintból újult meg az elmúlt időszakban. Ebből 720 milliót a kormány, 480 millió forintot pedig az Európai Unió finanszírozott.

„Abban bízunk, hogy ez a lendület a következő fejlesztési időszakban is kitart majd, amelyekkel a térséget fogjuk gazdagítani”

-nyilatkozta cirka egy éve a portálnak.

Ezzel szemben a kormány-felügyelt MTI közlemény így hangzik:

Török László állatkert-igazgató elmondta:

a Modern városok programból kapott 2,5 milliárd forintból az idén hatvanéves Veszprémi Állatkert történetének legnagyobb fejlesztéssorozata valósul meg. Ennek első eleme a legmodernebb állatkertészeti eljárások szerint kialakított kétezer négyzetméteres tevekifutó, ahová Magyarország egyik legnagyobb, tizenöt fős teveállománya kerül

Mint hozzátette,

a tevekifutót követően új játszóteret, állatsimogatót és szavanna-kilátót is átadnak a közeljövőben. A Gulya-dombi területen épül az oroszlánok új kifutója, valamint folyik egy új gazdasági és operatív központ kivitelezése, ahol a háttérintézmények kapnak helyet: személyzeti kiszolgáló helyiségek, állatklinika, karantén, logisztikai központ és takarmánykonyha.

Porga Gyula, Veszprém polgármestere az átadáskor hangsúlyozta:

a fejlesztéseknek köszönhetően évről évre növekszik a Veszprémi Állatkert látogatottsága, mely a Balaton környékének egyik legvonzóbb turisztikai látnivalója.

(forrás: MTI)

A bunkó emberek miatt le kellett zárni az állatkertben az Emberszabású házat

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük