TGM: Pontosan ugyanaz történik ma Magyarországon a koronavírussal kapcsolatban, mint a Szovjetunióban Csernobil alkalmából

Tamás Gáspár Miklós filozófus volt az ATV Egyenes Beszéd című műsorának vendége kedden. Rónai Egon műsorvezető felvetette, hogy a válsághelyzetek az erős figuráknak kedveznek, TGM azt mondta, nagyon könnyen meg is dőlhetnek az elnyomó rendszerek, mint a spanyolnátha idején sikeresen lezajlott forradalmakkal több európai monarchia.

Orbán, a jogforrás….

TGM szerint a hatalmon lévő erős vezető

„könnyen belecsúszhat abba a helyzetbe, hogy megdöntik”, „a válságok veszélyesek”.

Tamás Gáspár Miklós szerint az ellenzék most nem számít, hiszen

„jelen pillanatban egy alkotmányon kívüli kormányzás alatt élünk”,

a rendeleti kormányzás határidő nélküli megszavazása értelmében

„Orbán Viktor a jogforrás”,

nincs más jogforrás Magyarországon.

A “nép” csendben van

Szerinte nagyon érdekes, hogy a közvélemény – a médiahelyzet miatt és mivel az emberek be vannak zárkózva – nem hallatja a hangját, ami nagyon fontos lenne.

TGM arról is beszélt, hogy a koronavírusról az operatív törzs nevű „nem lehet tudni, hogy micsoda” osztja meg az információkat. Egy „főtörzsőrmester” mondja el, hogy áll a helyzet a mikrobiológiában.

válsághelyzetben egy modern ország receptje a nyilvánosság,

ami ma Magyarországon nem érvényesül, mivel a kormány megtiltotta az egészségügyi dolgozóknak, hogy nyilatkozzanak, nincs egy szakember sem, aki kompetens véleményt mondana arról, hogy mi a helyzet. TGM azt mondta:

„Fogalmunk sincs, hogy mi a helyzet. Ezt jelenti az, amikor egy ország nem szabad. Nem tudhatja a közönség, hogy mi történik. Pontosan ugyanaz történik ma Magyarországon a koronavírussal kapcsolatban, mint a Szovjetunióban Csernobil alkalmából. Nem lehet tudni, hogy mi az igazság.”

Lehet, hogy az igazság nem is olyan szörnyű, de nem tudhatjuk

„Kelet-európaiak vagyunk, a tapasztalataink világosan mutatják, hogy amíg nincs szabad nyilvánosság, addig nincs miért bíznunk a hatalmasok szavában”

– mondta TGM, példaként említve, hogy

1989 előtt letagadták, hogy végletesen eladósodtunk a Nyugat felé, és hogy szovjet nukleáris fegyvereket tároltunk.

Mindannyian tudjuk, mi a bizalmi és morális helyzete egy antidemokratikus berendezkedésnek.

„Amikor mi, úgynevezett alkotmányhoz ragaszkodó, jogászkodó, – mit tudom én – intellektuelek azt mondjuk, hogy nem jó az alkotmányos rendszer logikájától eltérni, íme, be van bizonyítva, hogy ennek olyan gyakorlati hátrányai vannak, ennek az eltérésnek, az alkotmányos rendszer de facto megszüntetésének, amelyek mindenki életét befolyásolják. Ez nem tréfa”

– mondta TGM, aki szerint nagyon tehetetlennek érzi magát a közvélemény.

Forrás: ATV, 444.hu

Egy hozzászólás itt: “TGM: Pontosan ugyanaz történik ma Magyarországon a koronavírussal kapcsolatban, mint a Szovjetunióban Csernobil alkalmából

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük