Thürmer késve tudta meg, mi a véleménye…..

Thürmer Gyula nem idegbajos ember, nem tülekszik, hogy véleményét – és persze a pártjáét, legyen az bármelyik is – a nyilvánosság elé tárja. Kivárja a sorát, amikor már minden lezajlott, a nyüzsgők már új dolgon pörögnek és akkor kürtöli szét gondolatait. Így tett CEU-ügyben is.

A hős munkáspártista

Már nagyon vártuk, hogy a Magyar Munkáspárt is nyilvánosság elé álljon az álláspontjával a CEU ügyében. Úgy tűnik, Thürmer Gyula alakulatának nincs ellenére az egyetemmel szemben indított kormányzati támadás, és más ellenzéki pártoktól eltérően nem szólítanak fel az egyetem működését garantáló államközi megállapodás aláírására. A párt honlapján közzétett közlemény így hangzik:

A CEU a kormány és liberális erők küzdelmének jelképévé vált. Az ügyet bonyolítja, hogy az USA presztízskérdést csinál belőle, mondván, a CEU amerikai, hogy jönnek ahhoz a magyarok, hogy akárcsak egy ujjal is hozzányúljanak. De nézzük meg a dolgozó emberek szemszögéből! Azért hozták létre a CEU-t, hogy a szegény családok tehetséges gyerekei ott tanuljanak? Vagy talán azért, hogy emeljék a magyar oktatás színvonalát? Nem! A CEU a magyar és közép-európai liberális tőkés középosztály káderképzője. A CEU az úri gyerekeké, nem a dolgozó embereké

Állásfoglalásukat két nappal azután tették közzé, hogy a Momentum tüntetést szervezett az egyetem érdekében, miután Michael Ignateff rektor csütörtökön bejelentette, hogy Bécsbe költöztetik a CEU amerikai akkreditációjú programjait, ha a magyar kormány nem írja alá december 1-jéig a kétoldalú megállapodást.

A lényeg, hogy elérkezett az idő, hogy mind a pártíz tag tisztában legyen azzal, hogy mit is gondoljon Magyarország fontos kérdéseiről.

(forrás: 168ora.hu)

Orbán kultúrpolitikusa szerint a CEU magától akar Bécsbe menni

A CEU nyilván nem érdekli a Kedves Vezetőt, magasról (magánrepülőgépről) tesz rá

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük