Ti tényleg azt hiszitek, lesz egy hét múlva valami?

Tegnap álltam a Bajcsy-Zsilinszkyin és néztem, ahogy lassan leáll a forgalom és átveszik az uralmat az emberek az utca felett.

Vége lett a zenének és hazamentek a legények

Először csak a rendőrségi felvezetés villogó fényei tűntek fel a Deák tér irányából, és emberek kezdtek szállingózni a Kossuth tér irányába minden felől, ismerősök és ismeretlenek jöttek oda hozzám köszönni, miközben fotóztam az egyre jobban közeledő és egyre hangosabb egybefüggő tömeget.

Aztán egyszer csak odaért a menet eleje és valahogy eltűnt az idő. Néztem a békésen vonuló embereket, az arcokat, öregeket, fiatalokat, nőket, férfiakat. Beszélgetés foszlányok, nevetés, düh hangjai olvadtak egybe, és néha mindent elnyomó hangerővel, hogy beleremegett az utca zúgott az “ORBÁN TAKARODJ” és “MOCSKOS FIDESZ”!
Árpádsávos keveredett unós zászlóval, az utcán újra egybeforrt a nemzet, és bár néha nyeltem, amikor láttam a leszerepelt közéleti figurákat a tömegben, de ez most végre nem róluk szólt, hanem egy átvert és megalázott nemzetről, ahogy sok tízezer ember nyilvánította véleményét pártszínektől függetlenül.

Nem tudom mennyi ideig figyeltem, fotóztam a vonuló tömeget, végtelennek tűnt az idő, és az emberek sokasága, soha véget nem érőnek a tiltakozók száma. Bár már tudtam, hogy a Kossuthra lehetetlen a bejutás, csatlakoztam én is pár ismerőshöz, hogy porszem létemmel kivegyem a részem a közös akarat kinyilvánításában!

Aztán?

Aztán vége lett a zenének és hazamentek a legények.

Ennyi!

Én pedig újra haza lettem küldve sok ezer társammal békésen, és mindenki elégedett, megtettük, mit megkövetelt a haza, cirka 3 órán keresztül.

Fáj, el nem tudom mondani mennyire fáj, hogy kihagytuk az utolsó lehetőséget arra, hogy megmutassuk az erőnket, hogy nem csak pár órára tudunk összegyűlni, hanem akár egy éjszakára, vagy akár egy napra is, hogy elegünk van a rezsimből! Ismét nem mutattuk meg azt, amit a románok és a szlovákok megtettek, ismét csak tüntikéztünk egyet. A szervezők vállalhatták volna, most először, végre azt, hogy belekiáltják a pesti éjszakába, hogy maradunk…

Nem tették!

Ehelyett, meghirdettek egy újabb demonstrációt a következő hétre, ami az eddigi tapasztalataim alapján jóval kisebb lesz, és miután megint mindenki haza lesz küldve, el is hal.

Orbán?

Orbán pedig köszöni szépen jól van, kormányt alakít, az ellenzék felesküszik újra, mint tette 4 éve a tákolmányra, és elindul az újabb 4 éves semmit tevés.
Májusban 2/3-al megszavazzák a “stop sorost”, és utána az összes olyan törvényt, amire még szükségük van arra, hogy ez a rezsim még hosszú időn át megmaradjon.

Mi pedig vagy megyünk, vagy belesimulunk a rendszerbe, Orbán pedig nemsokára a várból integet “büszke” nemzetének!

Fáj, el nem tudom mondani, hogy mennyire fáj!

Kapcsolódó

Megvan az új időpont – a kormányellenes tüntetés folytatódik!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük