Tiborcz üzlettársa bont egy épületet a Pozsonyi úton

Bontják a K&H Bank Zrt. Pozsonyi úti fiókjának az épületét. A terület új tulajdonosa nem más, mint a miniszterelnök vejével, Tiborcz Istvánnal üzletelő török milliárdos, Adnan Polat cége, a PD Real Estate Development Kft. Az Átlátszó információi szerint dunai panorámás szálloda épülhet a XIII. kerületi irodaház helyén. 

Az épületet bontó, ám főtevékenységként ingatlankezelést végző Kft. egyik vezető tisztségviselője tavaly október vége óta Adnan Polat, egyik tulajdonosa pedig a török üzletember érdekeltsége, a HBRE International Investments B. V. A PD Real Estate Development Kft. másik tagja a HBRE-hez hasonlóan amszterdami székhelyű Emirkerim B. V.

A HBRE korábban a Tiborcz Istvánhoz tartozó a BDPST Zrt.-vel együtt tulajdonolta a Tiborcz Istvánhoz köthető AMX HS Real Estate Management Hungary Kft.-t. Ma már viszont annak egyedüli tagja.

A lap megjegyzi, hogy az amszterdami cég érdekelt volt 2015 szeptembere és 2016 márciusa között Tiborcz másik vállalkozásában, az AMX Nador House Kft.-ben (későbbi nevén a Pharaon-Kappa Kft.-ben) is. A cégnek azután lett új neve 2016 márciusában, hogy új tulajdonoshoz, a Pharaon-Omega Fejlesztési és Tanácsadó Kft.-hez került.

(Forrás: Átlátszó)

Kapcsolódó:

Direkt36: Tiborcz megszerezte a BDPST nevű milliárdos ingatlancég túlnyomó részét

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük