Tiborcz István napsugaras árnyéka Tura felett - Városi Kurír

Sorting by

×

Tiborcz István napsugaras árnyéka Tura felett

Tura, ez az alig 8000 lelkes település azóta áll az érdeklődés középpontjában, mióta ott nyitotta meg az egykori Schossberger-kastélyban Botaniq Hoteljét Orbán Viktor veje, Tiborcz István. Egyre szivárognak a hírek a kastélyban tartott ilyen-olyan, de nagyon exkluzív összejövetelekről. Most pedig egy nagyobb állami pénzt is nyert maga a település. 

Hirdetés

Dől a lé Turára?

“A kormány az utánpótlás-nevelés, a sportolók eredményes felkészítése, a vidéki sportélet támogatása érdekében 381 190 500 forint többletforrást biztosít Tura városának – derül ki a csütörtökön megjelent Magyar Közlönyből. A pénzt Tura önkormányzata azért kapja, mert a kormány egyetért a város sportfejlesztési programjával, amelynek keretében új városi sporttelep kialakítását tervezik.”

-írta meg a Telex. A település honlapján a mai napig egyetlen nyertes pályázat sem szerepel, pedig fenntartották a nekik a helyet. Az oldal ettől eltekintve sem igazán érdekfeszítő sőt. Sajnos hiába kerestük a mára már nyertes sportfejlesztési program beadott szövegét, az sem nyilvános.

Elios

Tiborcz István “pénzt érlel” jelenléte, már több alakalommal is kiderült, legyen elég itt csak az Elios ügyre gondolni, amelyről 2019 februárjában így nyilatkozott Jávor Benedek egykori EP képviselő:

“Több egymástól független magyar és uniós forrás egybehangzó állítása szerint a magyar kormány kiveszi a Bizottságnak leadandó végleges számlacsomagból az Elios által megvalósított, az OLAF által vitatott közvilágítási projektek számláit. Azaz gyakorlatilag lemond az uniós finanszírozásról, reménytelennek ítélve, hogy meggyőzze Brüsszelt a projektek jogszerűségéről. Ez lényegében beismerése annak, hogy a Tiborcz István, foglalkozására nézve vő, érdekeltségébe tartozó cég törvénytelen, korrupt módon nyúlta le az uniós pénzt.”

Természetesen, rossz aki rosszra gondol, és mi magunk is annak szorítunk, hogy a turai pályázat körül minden a lehető legteljesebb rendben legyen.

 

Tura

 

 

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.