Tiborcz Orbánvő is felkapaszkodott a leggazdagabb magyarok listájára

Remek hír érkezett! Sikerült Tiborcz Orbánvő Istvánt felhoznunk közpénzünkkel a 100 leggazdagabb című kiadvány, felmérése szerint a leggazdagabbjaink közé 35.000 milliójával, mely listán Csányi Sándor 360.000 millió forintjával továbbra is a legvagyonosabb magyarnak számít. 

Aki számít – tudja, mindenki annyit ér…..

Csányi Sándor, az OTP elnök-vezérigazgatója 360 milliárdos vagyonnal került a 2019-ben 18. alkalommal megjelent rangsor élére, megelőzve Mészáros Lőrincet, akinek vagyonát 296 milliárd forintra becsülték a kiadvány szerkesztői. A képzeletbeli dobogó harmadik fokára Gattyán György állhatott fel, a Docler-csoport tulajdonosának vagyonát 280 milliárd forintra becsülték.

Idén ahhoz, hogy valaki bekerüljön az első 10-be,

már legalább 100 milliárdos vagyon kellett, ezt a pozíciót ugyanis Szíjj László, a Duna Aszfalt tulajdonosa foglalja el 110 milliárd forinttal.

Az első száz leggazdagabb összvagyona

a kiadvány szerkesztői által beszerzett 2018-as adatok és eredmények szerint 4632,9 milliárd forint volt. Ez 356,5 milliárdos gyarapodást jelent az egy év alatt, miközben 2017-ről 2018-ra 899,2 milliárd forinttal nőtt az összvagyon – azaz valamennyire visszaesett a gyarapodás üteme.

Az idei 100-as listára öt új név került fel,

közülük a legelőkelőbb pozíciót a 33 éves Tiborcz István érte el. A kormányfő veje ingatlanfejlesztéseinek köszönhetően 35 milliárd forintos vagyonával a 32. helyet foglalta el. De nemcsak itt lépett előre, a kiadványban megjelent Befolyás-barométer listáján is már a 22. helyet foglalja el. Ez azt jelenti, hogy a kiadvány szerkesztői szerint ő a 22. legbefolyásosabb magyar.

Ez utóbbi listának az élén egyébként Orbán Viktor miniszterelnök áll,

a második Csányi Sándor, a harmadik Mészáros Lőrinc, a negyedik Matolcsy György, az MNB elnöke. A rangsor szerint jelentősen nőtt Rogán Antal, a miniszterelnök kabinetfőnöke és Pintér Sándor belügyminiszter befolyása. Az előbbi három helyet javítva az ötödik, az utóbbi négy hellyel előrébb jutva a hatodik legbefolyásosabb személy a magyar közéletben.

Az első húsz helyezett közé jellemzően kormánypárti és/vagy fideszes, a Fideszhez közeli politikusok és üzletemberek kerültek

A valós üzleti szféra képviselőit a 30. és a 40. hely között találhatjuk. Vidus Gabriella, Wáberer György, Váradi József, Felcsuti Zsolt, Széles Gábor, Varga Zoltán és Lantos Csaba található ebben e körben. Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója kivételével mindegyikük szerepel a 100 leggazdagabb idei listáján.

Forrás

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük