Tiborcz papát magára hagyták a gyerekei

Orbán Viktor veje, Tiborcz István már nem tulajdonos az ES Hungary Kft.-ben, amelynek jogelődjét édesapja még 1993-ban alapította.

Utánuk a vízözön?

A kormányfő veje és két testvére is távozott a vállalkozásból, amelynek így már egyedüli tulajdonosa és ügyvezetője Tiborcz Sándor.

Az ES Hungary tevékenységi köréből kivették az agráriumhoz és az ingatlanforgalmazáshoz kapcsolódó foglalatosságokat, fő tevékenységként a tudományos és műszaki területek maradtak. A vállalkozás azonban eltörpül Tiborcz István megmaradt érdekeltségei mellett. Néhány tízmilliós árbevétellel 2017-ben már 7 milliós vesztesége lett.

Folt eshet a cégen a múltja miatt

Az ES Hungary korábban négy vállalkozást is alapított, az ES Gas, Water, Audit és Light Kft.-t, amelyeket 2010-től az Elios Innovatív Energetikai Zrt. jogelődje vett át az anyavállalattól. Márpedig az Elios ügyében rendőrségi nyomozás zajlik. A gyanú szerint közpénzek tűnhettek el az önkormányzatoknak végzett közvilágítás-korszerűsítések során.

(Forrás: HVG)

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

http://varosikurir.hu/fel-penzbol-tudott-kozvilagitast-kiepiteni-aki-nem-az-eliost-bizta-meg/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.