Kovács Zoltán Bajnaira verné a Tiborcz balhét

Lázár Jánost kéri, hogy a 4-es metró vizsgálatához hasonlóan tegye nyilvánossá az OLAF-jelentést.

Emlékeznek még, milyen elszántsággal hozta nyilvánosságra Kovács Zoltán és a többi fiú azt az Olaf-jelentést, amiben a 4-es metró visszásságaira hívták fel a figyelmet. Most csend van, nem tanulmányozható a Tiborcz cégére vonatkozó Olaf-kifogás. Egyáltalán, a tényét is bagatellizálni próbálják.

Kovács Zoltán maszatol

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert uniós pénzeket felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban. Ez az az időszak, amikor Orbán Viktor veje, Tiborcz István volt a cég vezetője. Kovács Zoltán kormányszóvivő péntek délután közleményt küldött az MTI-nek az ügyben. Olyat, amelyben egy szóval sem említi a céget, ami ellen vizsgálat folyik. Se Orbán Viktor vejét, Tiborcz Istvánt. Se a vizsgált időszakot. Azt viszont nem felejti el megemlíteni, hogy a program még Bajnai Gordon hivatali idejében indult el.

„Magyarországon 2004 óta van lehetőség a közvilágítás fejlesztésére uniós forrásból. Az OLAF vizsgálata a Bajnai-kormány idején elindított, és később is folytatott közvilágítási program pályázati felhívásait érinti. Ezeket a magyar hatóságok az OLAF felvetéseit is figyelembe véve, 2015-16-ban egyszer már vizsgálták. Most az OLAF újabb vizsgálatot kér. Ahogy a korábbi, úgy a mostani vizsgálatot is támogatjuk. Az a helyes, ha a magyar hatóságok az OLAF minden felvetését kivizsgálják. „A pályázati konstrukciót hasznosnak tartjuk, mert több vidéki településen is lehetővé tette a közvilágítás korszerűsítését.”

Fazekas Géza, a legfőbb ügyészség szóvivője tájékoztatta az ország lakosait, hogy megkapták az OLAF jelentését, amely igazságügyi ajánlást tartalmaz. Az ügy iratait a hatáskörrel és illetékességgel rendelkező főügyészséghez fogja továbbítani.

Valamennyi olyan esetben, amikor az OLAF igazságügyi ajánlással fordul a Legfőbb Ügyészséghez, az ügyészség a protokoll szerint elrendeli a nyomozást, illetve amennyiben már folyamatban van a nyomozás, az OLAF ajánlását a nyomozás irataihoz csatolják és abban értékelik.

Jávor Benedek közösségi oldala tanulsága szerint Lázár Jánoshoz fordult, hogy a 4-es metró vizsgálatához hasonlóan tegye nyilvánossá az OLAF-jelentést.

Jogunk van tudni, hogy mit tartalmaz az OLAF-jelentés az Orbán-család korrupciójáról, ezért ma Lázár Jánoshoz fordultam, hogy a kormány hozza nyilvánosságra a Csalás Elleni Hivatal jelentését. A 4-es metró ügyében a nyilvánosságra hozatalhoz fűződő közérdeket tudták érvényesíteni, és publikálni abban az ügyben az OLAF jelentését. A miniszterelnök vejét érintő korrupciós ügyben a semmivel sem kisebb közérdek egyértelművé teszi, hogy elkerülhetetlen a jelentés elérhetővé tétele.

336×280-cikk-aloldal

Korábbi cikkekKövetkező cikk

Megosztás

További cikkek
Lendvai
Lendvai Ildikó: Bayer megkésett dührohama

A fővárosi közgyűlés angyalföldi javaslatra két éve közel egyhangúan úgy döntött, hogy az Árpád-híd környéki, eddig névtelen városrészt Göncz Árpád...

corruption
Bayer Zsolt a korrupciót védelmezi!

Bayer Zsolt ahogy arról mi is beszámoltunk a Mandinernek adott interjújában Tiborcz István és Mészáros Lőrinc korrupciós ügyeit aljas rágalomnak...

Troll
Zaklatják a Bayer Zsoltot feljelentő kolléganőnket

Ahogy arról a napokban a Városi Kurír beszámolt, kolléganőnk feljelentette a  Médiahatóságnál Bayer Zsoltot. A kormány faliújságjának számító Pesti Srácok már...

Bezár