Tiborcz-vagyon felülnézetből – a jobb rálátás okán

Tiborcz István, a jobb beazonosítás kedvéért Orbán Viktor magyar miniszterelnök veje, a regnáló ideje alatt gyűjtögető üzemmódban működött. Korán kelt és jó helyen, így tetemes a számunkra csak néznivaló.

Ezt sikeredett összegyűjtögetni…

Az Átlátszó végigjárta Tiborcz István elmúlt években összevásárolt ingatlan-portfólióját, aminek dokumentálásához összesen hétszáz kilométert utaztak

  • Aligai strand / Club Aliga

Nyáron jelentették be, hogy Mészáros Lőrinc érdekeltségéé lett a Balaton egyik legértékesebb területe, az aligai strand. Tiborcz István cége, a BDPST beszáll az Appenninbe, beszállt, így az aligai ingatlan, ha áttételesen is, de ma már Orbán Viktor családjához is köthető.

  • Hullám Hotel Keszthely
  • Helikon Hotel Keszthely

A BDPST keszthelyi bevásárlását a Heti Válasz írta meg (az újság azóta megszűnt), a lap év elején arról számolt be, hogy a miniszterelnök vejének érdekeltsége lett a Pannon Tessera Hospitalis nevű vállalat egyik részvényese, amely a Hullám és a Helikon büszke tulajdonosa.

  • Orbánhegy – Hangya utca 30.

A Hangya utca 30. szám alatt akkor még egy régi ház állt, mi viszont most a GPS által megadott címen egy félkész villa-szerűséget láttunk.

  • Andrássy út – palotaszint

Az Andrássy úton egy palotaszint a Downtown Developmenté: az épület három albetétje a BDPST leányvállalatáé, amely közel a teljes első szintet jelenti.

  • Kelenhegyi út – villa

A Direkt36 közölte, hogy a miniszterelnök vejének cégei nemrégiben székhelyet váltottak, és a Kelenhegyi útra költöztek a CD Hungary nevű vállalat villájába.

  • Mahart-ház

Tiborczék szerezték meg a Mahart-házat is. A Vigado 2. szám alatt lévő épület egyik végső tulajdonosa az Apáczai 2005 Kft-n keresztül a BDPST.

A kastélyt a BDPST leányvállalata, a TRA Real Estates vásárolta meg.

Tiborcz cége újítja fel a turai kastélyt

  • Rátkai klub

Az atlatszo.hu írta meg, hogy a Rátkai klub volt épülete is a miniszterelnök vejéhez köthető ingatlanbirodalom része lett.

  • Volt Postabank-székház

A Rátkai-klub volt épületéhez hasonló volt a felállás a volt Postabank-székháznál is. Az épületet egy olyan cég birtokolta, amely Polat és Tiborcz érdekeltségébe tartozott.

(a teljes anyagot az atlatszo.hu-n olvashatja)

Tiborcz üzlettársa bont egy épületet a Pozsonyi úton

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük