Kezdőlap Ez a nap Tiborczék a Microsoft-botrányban is

Tiborczék a Microsoft-botrányban is

0
887
Forrás: dkp.hu
- Hirdetés -

Az amerikai hatóságok 25 millió dollárra büntették a Microsoftot a szövetségi antikorrupciós törvények megszegéséért. Magyarországi leányvállalatuktól ugyanis két-háromszoros áron vásároltak szoftvereket magyar állami szervek, köztük a NAV, a háttérben pedig egyértelműen vesztegetés húzódik meg.


A gyanú szerint

az ügyletekben szerepe volt Orbán vejének, Tiborcz Istvánnak is, aki ezért egy cégén keresztül több százmillió forint jutalékot kapott.

Ahogy azt Arató Gergely Demokratikus Koalíció frakcióvezető-helyettese hírül adja, a DK írásbeli kérdést intézett a pénzügyminiszterhez: vajon állt-e a beszerzések idején, 2013-15 között bármilyen jogviszonyban a NAV-val Tiborcz István informatikus fivére, Péter. És ha igen, közreműködött-e az ügyletben.


Még egy Tiborcz

- Hirdetés -

A kérdésre a most közzétett amerikai jelentés már választ is ad: a szoftverbeszerzésekkel kapcsolatos több dokumentumon a NAV akkori informatikai osztályvezetőjeként az ő aláírása szerepel. A DK tehát a korábban ismeretlen tettes ellen tett följelentését a napvilágra került tények alapján kiegészíti, hogy az személy szerint Tiborcz Péter ellen irányuljon.

A vejétől (is) bűzlik a hal.

 

 

- Hirdetés -

Te lehetsz az első hozzászóló a cikkhez

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét

Mobil verzió