Tihanyban 720 forintot kell perkálni két pohár csapvízért! – Aki nem akarja a gatyáját is kifizetni, inkább nyaraljon a tengerparton!

Meddig lehet emelni az árakat? Feltehetően, ha megcsappan a kereslet, a fejükhöz kapnak a szolgáltatók is, de hát ki tud ellenállni nyaraláskor egy lángosnak, pár gombóc fagyinak, vagy egy pohár csapvíznek? Még jó, hogy a regnáló kormány gondolt a nyugdíjasokra, meg a családosokra, ugye? Vagy mégsem, mert ahogy a zsebükben érzik a további 4 évhez elegendő ikszeket, máris jön az előre tudható, de nem kommunikált feketeleves.

Tihany – 720 forint két pohár csapvízért!

A Blikk egyik olvasója megütközve fogadta a számlán szereplő összeget, aki a Tihanyi Rege cukrászdában ivott meg egy kávét ismerősével és emellé kértek két pohár vizet. A vendéglátóhely honlapján egyébként szerepel a csapvíz az italok között, ám az ár nincs mellette feltüntetve.

Két kávét kértünk, ami kifogástalan volt, és ehhez rendeletünk még két pohár csapvizet. A fizetéskor derült ki, hogy az is csaknem annyiba került mint a kávé. Csapvízként volt feltüntetve, tehát nem ásványvízről van szó

– mondta lapnak a vendég, aki a számlát is elküldte szerkesztőségünknek. A Rege cukrászda fogalom a Balaton parti vendéglátóhelyek körében, az egyik legszebb panorámában gyönyörködhetnek a kávézó teraszáról a betérő vendégek. Az árak is ennek megfelelően lettek kialakítva, egy presszókávé 890 forint. A kínálatban szerepel szódavíz és csapvíz is.

Csapvíz, de nem olyan…..

“A csapvíz ára természetesen szerepel az itallapunkon, ami alapján a vendégek tájékozódhatnak árainkról, mint minden más termék esetében.”

– reagált a Rege cukrászda.

“A tisztított víz árképzésénél figyelembe vesszük, hogy a helyben fogyasztott kiszolgálás minden termékhez megegyező szolgáltatást párosít, amelyhez igyekszünk a lehető legszínvonalasabb működési feltételeket biztosítani. Vendégeink körében e tekintetben eddig nem érkezett hozzánk panasz.”

Egyébiránt a vizet általában ingyen adják, de van, ahol jelképes összeget kérnek, egyes helyeken majdnem az ásványvíz árában mérik, míg Budapest egyik legelegánsabb éttermében azt közölte a pincér, hogy csapvizet egyáltalán nem is szolgálhat fel.

Nem mindenhol megszokott, de nem tekinthető szabálytalannak, ha valaki a csapvízért is pénzt számol fel. Ez egyébként, ha így is van feltüntetve, nem feltétlen közvetlen csapvizet jelent. Sok helyen speciális és drága szűrőberendezést szerel fel az étterem, s valójában egy szénsavmentes, ám egy ásványvízzel csaknem egyenértékű minőségű vízről van szó

– mondta a Blikknek Flesch Tamás a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, aki szerint ez a kezdeményezés teljesen helyénvaló.

Lángos-mizéria a magyar tengernél….

A napokban írtunk arról, hogy készülnek a szezonra a balatoni vendéglátósok, akik nem titkolják, hogy jelentős drágulásra lehet számítani. A nyilatkozó szakember megemlítette, hogy

ha az árstop nem marad, akkor az étolaj ára legalább duplájára emelkedik, és ezt be kell építeni például a lángos árába is.

A Blikk azt írta, hogy a strandokon a legolcsóbb helyen sem lesz olcsóbb a sima lángos ezer forintnál, sőt a lapnak nyilatkozó árus szerint

a parti büfékben a sima lángos mindenütt 1300 forint lesz.

A Sonline legutóbbi körképében is szó esett a lángos áráról. A portálnak nyilatkozó büfés elmondta,

soha nem gondolta, hogy a sajtos-tejfölös lángos ára átlépi majd az ezer forintot.

A költségeik miatt azonban muszáj 1200 forintot elkérniük a kedvelt finomságért, fűzte hozzá a vendéglátós.

Kapcsolódó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük