TikTok: a 85 éves Silvio Berlusconi elindította saját csatornáját – Ciao ragazzi, eccomi qua!

A 85 éves Silvio Berlusconi elindította saját TikTok-csatornáját: első videójában a fiatal választókat próbálta megszólítani – írta pénteken a The Guardian online kiadása.

Videójában a Forza Italia vezetője az íróasztala mögött ülve azt üzente a fiataloknak

“Ti ötmillióan vagytok ezen a platformon, és ebből 60 százalék 30 évesnél fiatalabb, ezt persze egy kicsit irigylem tőletek”

Silvio Berlusconi hozzátette: azért regisztrált a TikTokon, hogy elmondhassa az embereknek, hogyan tudná pártjával úgy átalakítani Olaszországot, hogy új esély nyíljon az álmaik valóra váltásához”. 

@silvio.berlusconi Ciao ragazzi, eccomi qua. Vi do il benvenuto sul mio canale ufficiale #Tiktok per parlare dei temi che più stanno a cuore a Forza Italia e al sottoscritto e che vi riguardano da vicino: parleremo e discuteremo del vostro #futuro Vi racconterò di come vogliamo rendere l'#Italia un Paese che possa darvi nuove opportunità e la possibilità di realizzare i vostri sogni. Ci rivediamo presto su TikTok ! #silvioberlusconi #berlusconi #elezioni #forzaitalia🇮🇹💪❤️ #politica #giovani ♬ suono originale – Silvio Berlusconi

A korábbi háromszoros miniszterelnök jelenleg a politikai életbe való visszatérésén dolgozik, miután a Draghi-kormány júliusi lemondását követően szeptember 25-ére írták ki az általános választásokat. A közvéleménykutatások szerint pártja, a Forza Italia, valamint a Matteo Salvini irányította Liga és a Giorgia Meloni vezette Olasz Testvérekből álló jobboldali pártszövetség számít a választás esélyesének.

Berlusconi megjelenése a kínai tulajdonban álló TikTokon stratégiai jelentőségűnek számít, mivel Olaszországban 25-ről 18 éves korra csökkentették a szenátusi választásokon való részvétel alsó korhatárát. A módosításnak köszönhetően 4 millió fiatal felnőtt kap majd lehetőséget arra, hogy a felsőházba is választhasson képviselőket.

A második videójában Berlusconi viccet mesélt Vlagyimir Putyinról, Joe Bidenről és a pápáról, és alig egy nap leforgása alatt több mint 350 ezer követőt szerzett a közösségi oldalon. A TikTok felhasználói többségében tinédzserek, akik főleg táncosok, vagy divatcégek klipjeit nézik a közösségi oldalon.

Berlusconi nem az egyetlen olasz politikus, aki kedvet kapott a tiktokozáshoz, hogy megszólíthassa a fiatalokat: csütörtökön Matteo Renzi, a liberális Italia Viva párt vezetője is közzétette első videóját a platformon.

Renzi a “világ legszebb városa, Firenze volt polgármestereként és korábbi miniszterelnökként” mutatkozott be. Pártja, az Italia Viva a korábban általa vezetett Demokrata Párt és a Carlo Calenda vezette centristák egyesülésével jött létre.

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

(MTI)

Friss híreink

Kínyó Norbert

hegesztő