Sorting by

×

Tiszta bolondokháza! – A fideszes honanya tovább sarkantyúzza a döglött lovat, avagy “ha valamit nem értek, az csak rossz lehet”

Tiszta bolondokháza, de tényleg! Budapest XV. kerületében tavaly átalakították az önkormányzat kultúra szervező cégét, a helyi kulturális intézmények ezért egy időre bezártak év végén, majd csak most, január végén nyitottak újra. Ennek megünneplésére a magyar kultúra napján zártkörű előadást tartottak a Csokonai művelődési házban.

Benézte a néző

A meghívottak között volt Szalay Kornél Géza fideszes önkormányzati képviselő is. Ő végig nézte az előadást és gyorsan “átlátta”, hogy homoszexuális propagandáról van szó. Ezt vasárnap egy “A CSOKONAI újranyitása a XV. kerületben, avagy az LMBTQ landolása a kerületi kultúrában?” felütéssel induló Facebook-posztban meg is osztott a nagyvilággal.

A rövid bejegyzésből az is kiderült, hogy a Rákosmenti Poirot miből jött rá, hogy amit lát, az melegpropaganda:

két darab jelmezből.

Az egyik egy férfi színész által viselt

“egészben vagy részben női ruha”,

a másik pedig egy nőnemű színészen kiszúrt

“kockás, alsónadrág-szerű rövidnadrág-féleség”.

Akkor jót nevettünk a 444-en megjelent cikken, és azt hittük ezzel vége is a történetnek, pedig….

Á, dehogy!

A kormánypárt egyik képviselője most hivatalos előterjesztést nyújtott be a közgyűlésben arról, hogy a kerület művelődési központja méltatlanná vált Csokonai Vitéz Mihály nevére azért, mert egy benne előadott színdarabban olyan jelmezt viselt egy férfi színész, aminek az egyik része női ruhadarabok elemeit is tartalmazta. A kerületi Fidesz ezért azt javasolja, hogy vegyék el az intézménytől a „Csokonai” nevet, egyben azt ajánlják az ellenzéki kerületvezetésnek, hogy azt az ismert osztrák meleg énekes után nevezzék át

„Conchita Wurst”-ra.

tisztaőrültekháza

És ez nem vicc, hanem egy “felelős” kormánypárti politikus előterjesztése.

(Ez történt ma a VK-n)

 

tiszta bolondokháza

átver

2 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.