Tiszta őrület! Laposföld-hívőt az űrbe - a "mérges skót" terve - Városi Kurír

Sorting by

×

Tiszta őrület! Laposföld-hívőt az űrbe – a “mérges skót” terve

A XX. század derekán sok mindenben volt bizonytalan az emberiség java része, abban azonban alighanem egyetértettek, hogy a laposföld-hívőknek a XXI. századra végkép befellegzik. Mekkorát tévedtek!

Hirdetés

Egy “lapos” elmélet diadala

Egyre többet hallani a magukat laposföldhívőknek nevezőkről. Ennek a konteonak a barátait meggyőzhetetlenek azügyben, hogy földünk egy “labda” és nem egy “tányér”, ők makacsul hisznek az utóbbiban. A tudomány emberei már le is mondtak arról, hogy meggyőzzék őket, hiszen olyan elszántak a hitükben akárcsak a legmakacsabb vallási szekta tagjai, márpedig mint tudjuk, a vallás határán megáll a tudomány.

laposföld

 

Az egyre hangosabban igazát bizonygató csoport azonban néhányaknak nagyon is böki csőrét, olyannyira, hogy egyikük, egy bizonyos Marc Gauld a “mérges skót”, elindított egy gyűjtést annak finanszírozására, hogy az egyik “szektatagot”, akit majd sorsolással választanak ki a jelentkezők közül, befizethessék valamelyik űrexpedícióra, hogy a saját szemével győződhessen meg az igazságról, hiszen:

“Annak ellenére, hogy elsöprő bizonyíték van arra, hogy bolygónk gömb alakú, a web egyes sarkai mégis úgy vélik, hogy ha a széléig utazik, leesik.”

“Felforr a vérem, amikor fizetett színészeknek nevezik az űrhajósokat olyan emberek, akik alig tudják saját magukat fenntartani tisztességes munkával, szabadidejükben pedig semmi mást sem csinálnak, csak összevissza beszélnek” – magyarázta Gauld.

A közösségi finanszírozás, mint csodafegyver a tudatlanság ellen

A megcélzott összeg, aminek lefizetése esetén már megváltható a “jegy” egy űrhajóra, nem olyan magas, mint hinnénk, összesen kb. 346 ezer dollár, ami egy az egész világra kiterjedő gyűjtéssel aránylag kényelmesen összekalapozható, különösen egy ilyen nemes célra.

Marc Gauld, ahogy azt a Deli Record-nak elmondta, már meg is kezdte a tárgyalásokat SpaceX vezérigazgatójával, Elon Muskkal és a Virgin Galactic alapítójával, Richard Bransonnal, ami egyenlőre csak egyoldalú beszélgetés, mert válasz még nem érkezett, pedig a “mérges skót” tőlük is várna anyagi támogatást.

Laposföldi holdfogyatkozás

laposföld

 

 

Hirdetés
átver

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.