“Tisztelt diplomás honfitársaim!”- megszólítással kap minden nyelvvizsga nélkül felsőoktatást végző a regnáló miniszterelnöktől

Megható gesztussal ajánlja magát Orbán miniszterelnök azoknak, akik 2020-ban külön engedéllyel nyelvvizsga-bizonyítvány bemutatása nélkül jutnak diplomához. Azt sugallja: Ő adta, neki legyen hálás az az álértelmiségi, aki 12 év alatt egyetlen idegen nyelvet sem volt képes elsajátítani. …És tényleg, kinek másnak?

Kizárólag kerítésen belüli használatra!

Gábor György vallásfilozófus megfogalmazása szerint:

“Hogy a bánatban tudták egyetemi tanulmányaikat abszolválni úgy, hogy a magyar mellett (ha egyáltalán…) egyetlen idegen nyelven sem voltak képesek olvasni vagy megszólalni?

Hogyan írták az egyetemi dolgozataikat, hogyan hivatkoztak a szakirodalomra,

hogyan próbálták követni választott szakmájukon belül azt, ami a saját területükön a nagyvilágban zajlik, mindenfajta nyelvtudás nélkül? Milyen értéke van ennek a diplomának, kapja azt orvos, építőmérnök, közgazdász, tanár, biológus, kémikus, történész vagy agrármérnök, ha tudása csak ahhoz lesz elegendő, hogy elolvassa, amit ékes magyar nyelven írtak a szakterületével kapcsolatosan, ha egyáltalán írtak arról bármit is magyarul?
És ez a 75 ezer diák, akik tehát az egyetemen sem voltak hajlandók megtanulni egyetlen nyelvet sem, holott a legtöbb egyetemen szabad kreditjeik terhére tanulhatnak nyelveket, megpályázhatnak rövidebb-hosszabb külföldi ösztöndíjakat és így tovább, szóval

ezzel a 75 ezerrel mi lesz a későbbiekben?”

A felbecsülhetetlen papirusz – kizárólag magyarul

A fenti köszönőlevelet a facebookon találtuk a következő megjegyzéssel:

“Ezt a betétlapot fogják megkapni azok a végzős diákok a diplomájukba, akik most nyelvvizsga nélkül juthatnak hozzá. Ami Nemzetünk nagy dicsőségére, és kizárólag a Bölcs és Jóságos Vezető jóindulatából lehetséges most így, remélve, hogy hálájukat majd a választáson is megérdemli.”

Lattmann Tamás nemzetközi jogász kommentje:

“Oda kéne írni még azt is, hogy

“javasoljuk, legalább egy perc néma csenddel adózzon annak a 40+ éves kollégája emlékenek, akit korábban kirúgtak, és akinek a helyére Önt most felvették, mert pályakezdőként, nyelvismeret és annak elsajátítására való képesség nyilvánvaló hiánya okán olcsóbb bért is vállalt.”

figyu

Egy hozzászólás itt: ““Tisztelt diplomás honfitársaim!”- megszólítással kap minden nyelvvizsga nélkül felsőoktatást végző a regnáló miniszterelnöktől

  • Avatar
    2020.05.11 - 17:36
    Közvetlen hivatkozás

    A nyelvvizsgának sok európai országban semmi köze a diplomához, nem előfeltétele. A piac feladata eldönteni, kell-e nyelvtudás. Nekem inkább azokról az emberekről van meg a szerény véleményem, akiknél a diploma értékességét/érdemét a nyelvvizsga jelenti. Azok vajon mennyit dolgoztak a diplomájukért, hogy így gondolkodnak?

    Válasz

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük