Titkos miniszterelnöki szószedet, ami villámgyorsan “lecsurog” a fidesz-megszólalóktól

Lehet valami titkos szószedet a miniszterelnök kedvenc fordulataival, ami minden fideszes politikus számára tankönyvként szolgál.

Nem tudom, naponta hány szót kell belőle megtanulniuk,

de az biztos, hogy egy-egy orbáni szólelemény villámgyorsan “lecsurog”, ők meg ott tülekednek a bögrécskéjükkel, és igyekeznek minden cseppjét felfogni. Nehogy már nyomtalanul felszívja a föld! Az ideológiai terminusoknál (“illiberális állam”, “munkaalapú társadalom”, előbb a “polgár”, majd a “dolgozó kisember”, most meg a “mimagyarok”) még csak értettem. Kínos lenne, ha egy-egy, az elméletek iránt kevésbé fogékony elme összekeverné. (Az “illiberális kisember” vagy a “polgáralapú mimagyar” elég hülyén hangzana.)

De hogy a többi kifejezésből, még a viccnek szántakból is kötelező penzum legyen, az hervasztóan fantáziátlan.

Egy darabig kórusban ment a sallerezés, aztán úton-útfelen a turult kellett emlegetni. Mindenki folyamatosan “hajrá Magyarország”-ozik. Most meg a liberálist kell ezekben a körökben “libernyák”-nak nevezni, nem is lesz semmi abból az alvezérből, akinek a fb bejegyzéseiben ez egyszer sem fordul elő.

Úgy látom, a legújabb az,

hogy minden fideszes politikusnak muszáj valakit a hátán cipelnie. Orbán ugyebár a fentemlített libernyákokkal teszi ezt. És mit olvasok Kubatov pártigazgató interjújában? Szerinte bebizonyították: meg lehet oldani, hogy “elvigyünk a hátunkon minden választót a szavazófülkéig”.

Szinte látom

Egyik úton ballag Orbán, hátán a libernyákokkal, a másik úton Kubatov, hátán a fideszes választókkal. Mennek, mendegélnek.

Csak attól félek, mi lesz, ha találkoznak, és megpillantják egymást.

Nehogy egy hátast dobjanak a meglepetéstől!

Akkor végünk, bárhová tartozunk.

Mesterházy

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük