BanánköztársaságKiemelt hírek

Tiszta erőből, titkosszolgálati eszközökkel nemcsak a hálapénz, de az orvosok és betegek ellen is!

Pártunk és kormányunk elhatározta, -nagyon helyesen- hogy végre komolyan fellép a hálapénz ellen. Baj csak a meghirdetett eszköztárral van: Nemzeti Védelmi Szolgálat, titkosszolgálati adatgyűjtések, valamint márciustól a “hálapénzező” orvosok ellen is bevethető elit egységek, és akkor még a hálapénzt adó betegekről, akik akár akarják, akár szintén a “frontvonalba kerülnek“, nem is szóltunk. 

Előzmény

Magyarországon 1959-ben az orvosi hálapénz adását és elfogadását ,,engedélyezték”. Legalábbis szavakban!

Az 1958-ban létrehozott orvosetikai bizottságoknak — amelyek a paraszolvencia elleni küzdelem céljára alakultak — kiadták az utasítást, hogy a kezelés befejezése után adott és elfogadott paraszolvenciát (ha azt előre nem kérték) nem szabad üldözni. Az akkor hatályban levő büntetőjogi szabályok viszont a hálapénz adását és elfogadását szigorúan büntették. (Ádám György)

Tűzzel-vassal a gondolkodás és stratégia helyett

A magyar parlament még októberben döntött arról, hogy 2021-től bűncselekménynek számít a hálapénz, ezalól kivétel egy körülbelül nyolcezer forintos ajándék, amit kéthavonta lehet elfogadni kezelés után.

A döntést megelőzően még a nyár folyamán a Napi.hu megbízásából végzett egy felmérést a Pulzus Kutató amiből született egy nagyon épeszű anyag is a témában, ahogy azt akkor a Városi Kurír is ismertette:

“A magyar emberek a hazai egészségügyi ellátás európai szintre való emelését tartják a legfontosabbnak a hálapénz rendszerének felszámolásáért vívott harcban  Második helyen az orvosok fizetésemelése szerepel, de a megkérdezettek azt is lényegesnek tartották, hogy „leszoktassák” a pácienseket a hálapénz adásáról.”

Ehhez képest a mindent rendőri és katonai eszközökkel megoldani a-ka-ró kormány ebben a témában is az elit-kommandókat és a titkosszolgálati eszközöket veti be, a kétségtelenül macerásabb taktika és stratégia kidolgozása és bevezetéses helyett. Márpedig, ha a lebuktatás és a megtorlás válik a legfontosabb eszközzé, akkor aligha jön el a Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvoskamara elnöke által vizionált jövő, ahol azért szűnik meg a hálapénz mert:

“A betegek nem az egyes orvosban bíznak elsősorban hanem a magyar egészségügybe.”

A fenti mondat persze, ha nagyon belekotrunk nem éppen az igazság csúcsa, hiszen jól tudjuk, hogy az orvostudomány művészet is, a gyógyítás művészete, márpedig ha ez igaz, akkor vannak tehetséges, és kevésbé tehetséges “művészei” is, és a betegek miért ne ragaszkodhatnának a nagyobb talentummal megáldott orvosokhoz, vagy azokhoz, akikről családi, ismeretségi körből jó referenciákkal bírnak.

És akkor tessék, most jön a kormány és az Ő nagy, szőrös keze

Dr. Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő  valahogy így fogalmazott: ha Nemzeti Védelmi Szolgálat gyanú nélkül, titkosszolgálati eszközökkel figyel meg orvosokat, akkor az az 50-es éveket idézi.

Tévedés ne essék, nem jó dolog a hálapénz és valóban megérett a megszüntetésre, de nem kellene már megint kiönteni a fürdővízzel együtt a kisdedet is!

  • Hova ez az értelmetlen, agresszív, fogcsikorgató rohanás?
  • Miért a legkomolyabb fenyegetettség?
  • Mit keresnek az orvosok és a betegek körül a titkosszolgálatok?
  • Miért akar megint ököllel odacsapni a kormány, ahol nevelés, magyarázat rávezetés kellene?

Ha megírná véleményét, vagy megvitatna ezt-azt másokkal, esetleg kérdése lenne a cikkel kapcsolatban, Facebook oldalunkon megteheti!

A kérdéseket még hosszan lehetne sorolni, de tanulva az elmúlt tíz évből, az ember lassan belefárad, hogy az észszerűséget kérje számon egy kormányon, amely csak a tarvágás, és az ököljog bevetésében hisz.

hálapénz

About Author

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Szólj hozzá!