Sorting by

×

Titkosszolgálati eszközökkel figyelték meg New-Yorkban a főpolgármester főtanácsadóját

A kormánypárti sajtó mintegy vezényszóra rontott rá Korányi Dávidra, Karácsony Gergely főpolgármester New-Yorkban élő főtanácsadójára. A támadást egy különös megfigyelés sorozat “eredményére” alapozzák. Az ügyben megérkezett a városháza reakciója.

A gödörnek tényleg nincs alja?

A megszokott karaktergyilkosságok után újabb etikátlan módszer, a külföldi kémkedés került a rogáni propagandaszervezet eszköztárába: az Egyesült Államok területén titkosszolgálati eszközökkel figyeltetik a főpolgármester tanácsadóját és az így szerzett – amúgy ártalmatlan – információkat összehangolt akcióban jelentetik meg a lakájmédiában. Korányi Dávidról, a Városháza városdiplomáciai főtanácsadójáról New York-i -felvételeket készíttetettek titokban.

Kinek a pénzén, és milyen jogon?

A Főpolgármesteri Hivatal számára eddig is nyilvánvaló volt, hogy a kormányzati pénzből fenntartott média minden korábbinál intenzívebb lejárató kampányba kezd az ellenzéki politikusok és azok munkatársai ellen. A jelenlegi akció is a már megszokott vádakra, alapvetően az unalomig ismert „Sorosozásra” és „Gyurcsányozásra” épül, valamint összefüggéstelen, zagyva állításokat fogalmaz meg. Elfogadhatatlan azonban, hogy olyan New York-i felvételek is megjelentek ezekben a lejáratónak szánt cikkekben, amelyeket csakis titkosszolgálati eszközökkel lehetet elkészíteni.

Korányi Dávid a főváros “nagykövete”, aki a magyar diplomatafizetések töredékéért látja el feladatát a világ több pontján. De vajon ki és milyen pénzből állított kémeket az Egyesült Államokban Korányi Dávidra, illetve azt, hogy miként kerültek ezek a titkosszolgálati anyagok a lakájmédia birtokába? Ki fizette azokat a lesifotósokat, akik a lejárató cikkek szerint hetekig álltak az ajtaja előtt? Mennyibe került a magyar adófizetőknek ez a putyini módszerrel készült újságcikk, ami semmi különöset nem tárt fel?”
A Városháza megteszi a szükséges – diplomáciai, jogi és politikai – lépéseket annak érdekében, hogy mindez mihamarabb kiderüljön.

(Képünkön: Karácsony Gergely, Korányi Dávid és felesége a híres fotó modell Mihalik Enikő)

Áll a városháza közleményében.

Kapcsolódó

főtanácsadó

 

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.