Tíz év alatt 23 alkalommal jelentették be a hatóságoknak, hogy a floridai mészárossal baj van

Két rendőrt is felfüggesztettek állásából, és több iskolai felügyelő is felelőssé tehetnek azért, hogy bár többször értesítették a hatóságokat és az iskolát Nikolas Cruz viselt dolgairól, érdemi lépéseket nem tettek.

Azt eddig is lehetett tudni, hogy a 17 halálos áldozatot követelő floridai iskolai lövöldözés elkövetője, a most 19 éves Nikolas Cruz nem volt ismeretlen a hatóságok előtt, de most kiderült az is, hány alkalommal tettek miatt bejelentést.

A browardi rendőrség most közétette a bejelentéseket és azok leiratait tartalmazó dokumentumait, amely alapján 23 alkalommal tettek bejelentést Cruz miatt tíz év alatt.

2008 és 2014 között saját anyja jelentette be többször, hogy elfajult a vita fiával, és a fiú erőszakossá vált. Majd miután édesanyja elhunyt, és a fiú Zachary nevű testvérével nevelőszülőhöz került, legalább két ismeretlen hívást is kapott a rendőrség, amely a fiú iskolai mészárlásról szőtt terveiről és fegyvermániájáról szólt. Az egyik telefonáló a szomszéd fia volt, akinek Nikolas beszámolt arról, hogy mészárlást tervez.

(Forrás: 444)

Kapcsolódó:

Bíróság előtt a 19 éves floridai ámokfutó

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük