Tíz regnálópárti polgármester kezdhet dobozolni

Látják maguk előtt a filmkockákat, amin a kirúgott alkalmazottak egy 40 x 40-es papírdobozba rámolják az íróasztalukon összegyűlt cuccokat, bögrét, csecsebecsét és lehajtott fejjel kullognak ki az épületből?

Mindez megtörténik 2019 Magyarországán is!

Nem számítottak vereségre a Fidesz hivatalban lévő fővárosi polgármesterei. A kormányoldal tíz, eddig általa irányított budapesti kerületben veszítette el a városvezetői posztot vasárnap, és volt olyan kiszavazott polgármester, aki azt mondta a 24.hu-nak,

valóságos sokként érte, amikor vasárnap este szembesült az önkormányzati választás eredményével.

Egyébiránt egyetlen közvéleménykutató sem találta el a valóságot, de az tény, hogy a kormányközeliek egészen az utolsó pillanatig azt prognosztizálták, hogy Tarlós István utcahosszal vezet. Csak gondoljuk, hogy ehhez hasonló belső anyagok alapján gondolták a fideszes kerületi potentátok, hogy minden OK a kerületekben. Akkor kezdtek el aggódni, amikor hétvégén Tarlós többször is felszólította lemondásra Borkait és szinte egy időben ezzel, a pártközpont is elkezdett szokatlan módon kapkodni.

Azután beütött a krach!

“A 24.hu-nak nyilatkozó fideszes politikusok között mindamellett megoszlanak a vélemények arról, hogy mi okozta a váratlan bukást. Volt, aki egyértelműen a Borkai-botránynak tudta be, hogy az ellenzék jobban tudta mobilizálni a szavazótáborát. Szerinte a Fidesz és Tarlós kampánya is jó mederben indult, de aztán gellert kapott: az ellenzéket támadó hang- és videofelvételek nyilvánosságra hozatala visszafelé sült el, amikor megjelentek (és sokkal nagyobb érdeklődést váltottak ki) a Borkai-videók.”

Persze olyan fideszesek is vannak, akik úgy vélik, Borkai csak a bűnbak, akire most rá akarják kenni az egész vereséget. Akik így látják, azt mondják, egyetlen ügy miatt nem következhetett volna be ilyen földcsuszamlás-szerű ellenzéki győzelem. Akik így gondolkodnak, azok a bukás mögött, mint okot, Mészáros Lőrinc mérték nélküli gazdagodását sejtik, úgy vélik, ebből lett elege a választók egy komoly csoportjának. Azt azonban ők is kerülik, hogy a helyzet előállításában mekkora része lehetett az éppen náluk elnyert Mészáros-féle megbízásoknak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük