Tizenkét év fegyház a drog-kertésznek

Tizenkét év fegyházbüntetésre ítélt drog-termesztés és más bűncselekmények miatt egy férfit a Kecskeméti Törvényszék; az ítélet nem jogerős – közölte a bíróság sajtóosztálya kedden az MTI-vel.

Több mint 1400 tő kannabisz

Az ítélet szerint a 47 éves férfi 2016 májusa és októbere között bérelt ingatlanokban, kilenc ültetvényen több mint 1400 tő kannabiszt termesztett; ez meghaladja a jelentős mennyiség alsó határát, hiszen a száz tőnek sokszorosa.
A vádlottnál tartott házkutatás során pisztolyt, hangtompítót és lőszereket találtak.
Az eljárás során megállapították, hogy a férfinak nem volt engedélye a növény termesztésére és feldolgozására, az áramot illegálisan szerezte, továbbá egy korábbi büntetés végrehajtásának elkerülésére hamis igazolványt szerzett be, ennek segítségével jelentette be magát és kötött különféle szerződéseket.

<<FRISS HÍREINK!>>

A kereskedés ténye nem állt meg

Az nem volt bizonyítható, hogy a férfi a kábítószerrel kereskedett volna. A bíróság a bűnösségét kábítószer-birtoklás, lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés, lopás, közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt mondta ki; a büntetéséből nem bocsátható feltételes szabadságra.
Az ítélet nem jogerős, mert az ellen az ügyészség, valamint a vádlott és védője is fellebbezést jelentett be.

Kapcsolódó

drog

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest