Sorting by

×

Döbbenet! Több ember halt meg koronavírusban Magyarországon, mint az USA-ban – lakosságarányosan

A kormánymegszólalók helyzetértékelésével szemben arányaiban nálunk a kilencedik legrosszabb a helyzet az egész világon az elmúlt egy hét adatait nézve. Ha a miniállamokat leszámítjuk, akkor még rosszabb a helyzet: a hetedik.

Magyarország megelőzte az Egyesült Államokat a lakosságarányosan vett halálozási adatok terén a koronavírus-járványban

– írja a 444.hu.

Kedden 130 újabb áldozatát jelentették be a koronavírus-járványnak Magyarországon,

szerdán 136-ot, ezzel a járvány kezdete óta már legalább 15 324 ember halálát okozta a vírus. (A valós szám ennél is magasabb lehet, a KSH adataiból látni, hogy kiugróan sokan haltak meg tavaly év végén Magyarországon. Csak november-decemberben vége között az előző 5 év átlagánál sokkal, 11 517-tel többen haltak meg az országban.)

A globális koronavírus-adatokat összesítő Our World in Data oldalán van egy grafikon arról, hogy egymillió lakosra vetítve nézve mely országokban haltak meg a legtöbben a járvány során.

A legfrissebb adatok szerint Magyarország már a 9. helyen áll:

nálunk egymillió lakosra 1572 áldozat jut, míg az Egyesült Államokban 1560. De

ha százezer lakosra vetítve nézzük az áldozatok számát, akkor is beértük az USA-t, ugyanis március 2-én mindkét ország 155-155 áldozatnál tartott. Ezen a listán is a 10. helyen áll Magyarország.

Rossz hír,

hogy a harmadik hullám eddigi adatai alapján a magyar halálozási adatok minden valószínűség szerint tovább fognak romlani:

az elmúlt egy hét adatait nézve a százezer főre vetített halálozási adatok alapján Magyarországon a negyedik legrosszabb a helyzet az egész világon, csak Szlovákia, Csehország és Montenegro van előttünk.

Ugyan a beoltottak száma folyamatosan nő,

de kérdés, hogy ez önmagában, újabb korlátozások nélkül gátat tud-e szabni a járvány terjedésének. A szerdai adatok nem sok jót ígérnek:

decemberben 30-a óta nem haltak meg annyian, mint ahányan az elmúlt 24 órában és meredeken nőtt a lélegeztető gépen lévők száma is.

figyelem
illusztráció: V.K.
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.