Több, mint 100-an gyepálták egymást Kerepesen- Frissítve: rettegnek a helyiek, a polgármester a tettek mezején.... - Városi Kurír

Sorting by

×

Több, mint 100-an gyepálták egymást Kerepesen- Frissítve: rettegnek a helyiek, a polgármester a tettek mezején….

A rendőrség közleménye szerint szombat este a kerepesi Gyár utcában két család tagjai verekedtek össze. Legalább százan „feszültek egymásnak”, még lövések is dördültek. Hárman megsérültek, három embert őrizetbe vettek.

Hirdetés

Lövések is dördűltek

A rendőrök golyóálló mellényben próbálták leállítani az egyik házból lövéseket leadó embereket, de azok többszöri felszólításra sem működtek együtt, ezért végül a Terrorelhárítási Központ műveleti egységét hívták a helyszínre, ők fogták el a házban bujkálókat.

 

A kedélyek lecsillapítása és a köznyugalom helyreállítása után

minden egyenruhás lövedékálló mellényt öltött, mivel a lövéseket leadó emberek az egyik ingatlanban rejtőztek el. Hiába a többszöri rendőri felszólítás, nem működtek együtt. A rendőrök azt látták, a házban legalább két férfi tartózkodik, kezükben fegyver és töltő mozdulatokat tettek. Késlekedésre, várakozásra, további, nagy valószínűséggel eredménytelen felszólításokra nem szántak időt. Mivel nem engedelmeskedtek a rendőri felszólításnak, a Terrorelhárítási Központ műveleti egységeit kérték a helyszínre, miközben az ingatlan előtti műveleti területről eltávolították az ott-tartózkodókat.

A Terrorelhárítási Központ speciálisan képzett műveleti egységei 2022. május 22-én éjfélkor elfogták az addig a házban bujkálókat. Az 50 éves, kerepesi apát és 23 éves fiát előállították, ahogyan azt a 41 éves bagi férfit is, akit először orvosi ellátásban kellett részesíteni, mert 8 napon belül gyógyuló sérülést szenvedett a mellkasán és a nyakán.

A helyszíni szemle közben két fegyvert lefoglaltak, majd fegyverszakértői vizsgálatra továbbítottak. Az elsődleges vélemény szerint gáz- és riasztófegyverek. A környéket a rendőri intézkedéssorozat befejezése után – a közbiztonság és a köznyugalom fenntartása érdekében – visszatérően ellenőrizték. További intézkedésre okot adó esemény ezek után már nem történt.

Mindhárom előállított tagadta a bűncselekmény elkövetését, ketten panaszt tettek a gyanúsítás ellen

A megalapozott gyanú szerint azonban a két család között kialakult vita közben id. Sz. József és L. László célzottan lőttek haragosaik felé. Sz. Ádám a kerítésre felállva, apja fegyverével, vaktában adott le lövéseket a tömeg irányába, míg szülője kardokat forgatva fenyegetőzött. A történtek következtében hárman sérültek meg a rendőrség tudomása szerint: L. László (az egyik gyanúsított), valamint egy 26, és egy 30 éves utcabéli férfi.

A három előállított férfit, az 50 éves id. Sz. Józsefet, a 23 éves Sz. Ádámot, valamint a 41 éves L. Lászlót fegyveresen, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vették. Letartóztatásuk indítványozását az ügyészség nem látta indokoltnak, ezért az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhetnek.

Frissítés!

A település polgármestere, Gyuricza László kedden közleményt adott ki, hogy

„a tisztességes helyi lakosság védelmében” felháborodását fejezze ki az ügyészség állásfoglalása ellen.

Szerinte amiatt, hogy amiatt, hogy a három férfi szabadlábra került,

„veszélyben érzi magát Kerepes lakossága. Félő a bűnismétlés és az ehhez hasonló agresszív bűncselekmények újbóli elkövetése. „Továbbá felmerül a szökés lehetősége és tanúk befolyásolása is, hiszen a tömegverekedésben több mint 100 fő vett részt.”

Kapcsolódó

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.