Több mint gyanús Mutyi Matyi és Loti Futi ígérete - Városi Kurír

Sorting by

×

Több mint gyanús Mutyi Matyi és Loti Futi ígérete

Alig tizenöten jöttek össze a volt Karmelita kolostor elé meghirdetett, Orbán Viktor házavató bulija a Várban nevű eseményre.

Hirdetés

Felszívódott a rejtélyes segítő

Az esemény Facebook-oldalán több mint kétezren jelezték, hogy elmennének Orbán Viktor miniszterelnök hivatala elé hétfőn délben tüntetni, továbbá 16 ezren jelezték érdeklődésüket. A szervezők közül végül egyedül Geletey Tamás jött el.

Az esztergomi tanárember elmondta: a eseményt ő és egy külföldi művész ismerőse kezdte el szervezni. Hozzájuk csapódott egy másik szervező, aki a hangosítást intézte volna, ám végül nemhogy nem jött el, de még a telefonját is kikapcsolta.

A Népszava a szervezőktől megtudta: eredetileg nem is tüntetésre, csak baráti dzsemborira készültek a miniszterelnöki hivatal előtt. Majd az első, még január első napjaira hirdetett esemény után csatlakozott hozzájuk a segítséget ígérő rejtélyes szervező. Ezzel párhuzamosan a Facebookon egyszerre felfutott az esemény iránti érdeklődés: kétezren jelezték, hogy biztosan részt vennének a szokatlan időpontban, hétfőn délre szervezett tüntetésen. Ehhez képest a korábban lelkes segítő az esemény előtt hirtelen eltűnt, a telefonját nem vette fel, illetve, mint azt a szervezőktől megtudták, számukra már a Facebookon sem érhető el.

Magát biztosnak ígérő résztvevő – Ausztráliából(!)

Ami szintén fura: a rendezvény közösségi oldalán a magukat biztos résztvevőnek feltüntető kétezer felhasználó között tallózva, az tapasztalható, hemzsegnek az egy-két, vagy éppen néhány tucat ismerőssel rendelkező, úgynevezett kamuprofilok. Szép számmal vannak például „Mutyi Matyi”, „Loti Futi” és hasonló nevű felhasználók. A találomra megnézett, magát biztos résztvevőnek feltüntetők között volt, aki Miskolcot, más Ausztráliát tüntette fel lakhelyének.  Aki végül eljött, rövid álldogálás után hazament. A „tüntetést” ehhez képest jelentős rendőri készültség előzte meg.

(Forrás: Népszava)

Hirdetés
átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.