Többezer millióból -tudja, hány nulla ez?- épülhet a tömegközlekedéssel megközelíthetetlen fideszes elitkórház – Frissítve!

A fideszes elitkórház lassan a fideszes beruházások állatorvosi lovává válik. Még 2015-ben jelentette be a kormány, hogy a Dobogó néven ismert területen úgynevezett szuperkórház épül.

Gy. Németh Erzsébet, humán ügyekért is felelős főpolgármester-helyettes, a DK alelnöke, és László Imre, Újbuda DK-s polgármestere közös sajtótájékoztatót tartottak szombaton, amelyen elmondták,

a fideszes elitkórház ügye lassan a fideszes beruházások állatorvosi lovává válik.

Egy követ sem raktak le, de már 15 milliárdot elköltöttek a kórházra,

és az eredeti tervekhez képest kétszer annyiba, nagyjából 300 milliárdba fog kerülni úgy, hogy éveket csúszik a megépítése.

A kórház ráadásul nem a magyaroknak, hanem a milliárdos fideszes elitnek épül: egy átlagos budapesti tömegközlekedéssel el sem tud jutni ide.

Ezért javasolta a Főváros, hogy új helyszínen, a Kelenföldi Pályaudvar mellett épüljön kórház, ám a kormányt nem csak a javaslat, hanem a budapestiek, a magyarok egészségügyi ellátása sem érdekelte, maradtak a halandók számára megközelíthetetlen, a helikopterező fideszes elitnek épülő elitkórház terve mellett.

A Demokratikus Koalíció szerint ideje, hogy a kormány elmondja:

hogyan és mennyiért épül az ide vezető közlekedési hálózat, az miből lesz finanszírozva, megépül-e egyáltalán, vagy elég lesz helikopterleszállókat építeni a fideszes politikusoknak?

– emlékeztetett a politikus. Hozzátette, a DK előre figyelmeztetni a kormányt:

nem kezdődhet egyetlen kapavágás sem anélkül, hogy a tömegközlekedés és a megközelíthetőség rendszere nincsen megszervezve. Az sem a budapestieknek, sem az újbudaiaknak nem vigasz, hogy a helikopterrel közlekedő fideszes elit könnyedén eljut majd a 300 milliárdból épülő elitkórházba.

-áll a közleményben.

Frissítés!

Simicskó István, a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője közleményben cáfoltja a fentieket:

“Magyarország legmodernebb kórháza, a Dél-budai Centrumkórház 1,2 millió ember számára nyújt majd egészségügyi szolgáltatást. A minden tekintetben 21. századi létesítmény előkészítése gondosan, körültekintően és nagy szakmai felkészültséggel zajlik. A beruházás előkészítése során kiemelt figyelmet fordítottak a terület kijelölésére. Az épület leghatékonyabb megközelítésének biztosítása érdekében pedig valamennyi közlekedési formát érintő infrastruktúra-fejlesztés történik majd.

Így a közösségi, a közúti, valamint a gyalogosok és kerékpárosok megfelelő kiszolgálására alkalmas közlekedési infrastruktúra kerül megtervezésre, mely nemcsak az egészségügyi intézmény, hanem a térség közlekedési igényeit is kielégíti majd.

Míg a magyar kormány a koronavírus-járvány megfékezéséért dolgozik, addig a baloldal az emberi élet védelme érdekében sem volt képes az összefogásra, nem segíti, csak sorozatosan hátráltatja a védekezést. Ezek után még – arcpirító módon – a magyar emberek egészségéért történő aggódás álcája mögé bújva próbálnak ismét médiafigyelemhez jutni.”

medvehagyma

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük