Tőkés László európai parlamenti képviselő zokon vette, hogy Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az RMDSZ március 15-i központi ünnepségén “pártos és minimalista kampánycélokat” szolgált Nagyváradon.


Nem elég, hogy az Unióban, de Semjénben is csalódnia kellett….

Tőkés szeptemberben azt nyilatkozta az origo.hu-nak, hogy

Csak azért nem léptem ki az Európai Néppártból, mert lojális vagyok nemzetstratégiai szövetségeseinkhez és Orbán Viktor barátomhoz.

Aztán tessék!

Alig telt el fél év és kiderült, hogy Semjén Orbán-helyettes és feltehetően főnöke javallatára nem átallott részt venni az RMDSZ kampányrendezvényén. Kifejezett skandalumként élte meg az ott elhangzottakat.

(Háttér: Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, európai parlamenti képviselő 2012 márciusában kiadott nyilatkozatában jelentette be, hogy 22 éves tagság után kilép az RMDSZ-ből, amelynek alapítója, 1990-től a 2003-ig pedig tiszteletbeli elnöke volt.

„Alulírott Tőkés László, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) alapítója, 1990-től a 2003-as kiebrudalásomig annak tiszteletbeli elnöke, jelenleg pedig a szervezet Temes megyei tagja, ezennel kilépek az RMDSZ-ből.)

Tőkés László egyfelől köszönetet mondott Semjén Zsoltnak azért, hogy”megtisztelő látogatásával” örömet okozott a nagyváradi és bihari magyarságnak. A látogatás aktuálpolitikai vonatkozásairól szólva azonban rosszallotta, hogy a miniszterelnök-helyettes az RMDSZ kampányrendezvényén vett részt.

Az erős erdélyi képviselethez – miként 2009-ben – nemzeti összefogásra lenne szükség Erdélyben, “ezt azonban a pártérdeket a nemzeti érdek fölé helyező RMDSZ mindezidáig visszautasította”.

Azt is sérelmezte,

hogy a szövetség csak két képviselő bejuttatását célozza meg, eleve lemondva a nemzeti, polgári pártok követőinek szavazatáról, és az ezekkel megszerezhető harmadik mandátumról.

“Sajnálatos, hogy a Miniszterelnök-helyettes urat egy ilyen pártos és minimalista közreműködésre kérték fel”

Tőkés Lászlónak az sem tetszett, hogy Semjén Zsolt olyan RMDSZ-es politikusokkal együtt lépett fel, akikre

“a korrupció sötét árnya vetül”.

Felidézte, hogy Szabó Ödön, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnöke több más bihari RMDSZ-es politikussal együtt szerepet játszott az Ady-központ felépítésére szánt

“magyar állami támogatás eltérítésében, majd elvesztegetésében”.

Tőkés László ismételten javasolta az Ady-központ ügyében eljárt bihari RMDSZ-szervezet és a vezető politikusai által ellenőrzött Mecénás Alapítvány elszámoltatását.

1 hozzászólás

  1. Lacus, örülj, hogy a barátod jóvoltából a magyarokat képviselheted az EU-ban, te és akire haragszol két léhűtő, akik Orbán akaratából vagytok ott, ahol vagytok….

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét