Légies tokiói éremeső

Az eső mindenképpen légköri jelenség, az éremeső pedig akkor, ha a sportág nevében is benne van a légiesség: márpedig az aerobik ilyen, úgyhogy a tokiói éremesőt sorolhatnánk a meteorológia tárgykörébe is – de nem ment el az eszünk, így inkább örülünk annak a két ezüstnek és egy aranynak, amit a magyar versenyzők elhoztak a japán fővárosból.

És akkor még csak a felnőtt csapat eredményeit említettük, mert az utánpótlás-korosztály is hozott három ezüstöt és egy aranyat.

Bizony, Nagyszerű eredményekkel zárták a magyar aerobikosok a tokiói Suzuki Világkupát, lássuk a részleteket!

A felnőtteknél Bali Dániel férfi egyéniben javítani tudott a selejtezőben elért pontszámán, amellyel a japán világbajnokot utolérve holtverseny alakult ki, mindketten 22.550 pontot gyűjtöttek, azonban a japán aerobikos kiviteli pontszáma magasabb volt, így Balinak jutott az ezüstérem. Vegyespárosban Mazács Fannival szintén javítottak, bemutatójukat 21.550 ponttal értékelte a zsűri, amellyel méltán vehették át az aranyérmet. Trióban Bali Dániel, Farkas Balázs és Mazács Fanni a második pozícióban zárt, előadásukra 21.944 pontot kaptak.

Az utánpótlás korosztály összesen négy érmet szerzett, ebből a 15-17 éves juniorok nyakába két ezüstérem került, az egyiket női egyéniben Ruzicska Vanesszának sikerült begyűjtenie 20.300 ponttal, a másikat pedig Ruzicska Vanessza, Ákoshegyi Dóra és Simon Zsófia triója zsebelte be 19.550 ponttal, Ákoshegyi Dóra női egyéniben pedig az előkelő ötödik helyen végzett 19.600 ponttal. A 12-14 éves korosztály versenyében a magyar trió 19.150 ponttal állhatott a dobogó tetejére, a hármast Fejér Fruzsina, Fényes Gréta és Görgényi Ilona alkotta. Női egyéniben Görgényi Ilona ezüstérmes lett 19.350 ponttal, Fényes Gréta pedig lecsúszva a dobogóról 19.050 ponttal a negyedik pozícióban zárt.

Nevezhetjük ezt éremesőnek?

Nevezhetjük bizony, ahogy a magyar sport csodálatos diadalának is.

De honnan tudunk róla?

Az ember azt hinné, hogy egy ekkora eredményt részletes tudósításban röpít világgá a Magyar Távirati Iroda. Nem: ők négy sorban jelentik, és csak a felnőtt csapat érmeivel foglalkoznak.

A sportrajongók ezt a Magyar Torna Szövetség honlapjáról tudhatták meg, úgy látszik, az aerobik-érmek nem érték el a hírügynökségünk ingerküszöbét.

Vagy az is lehet, hogy nem találják az aerobikot látványsportnak, amiről érdemes beszámolni.

De akkor vajon mi lehet?

Szele Tamás

Sport Mindig

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük