Sorting by

×

Tolcsvay László: nem működtem közre a Nemzeti dal “ fiatalításának“ létrehozásában!

A minapjában látott napvilágot a fidesz-hű videoklip, amiben a Tolcsvay László feldolgozta Nemzeti dalt adják elő igencsak sajátos képi megfogalmazásban a regnálóhoz igencsak közel toporgó művészek. Tolcsvay közösségi oldalán jelezte, hogy semmi köze hozzá!

Nem megy ez, fiúk….

„Nem működtem közre a Nemzeti dal »fiatalításának« létrehozásában. Az ötletgazdákat nem ismerem, sose találkoztam velük. Ha tudtam volna az »akcióról« az eredeti dallam éneklését kértem volna, a kortársaimtól is! Az én általam ‘73-ban megzenésített Petőfi versben nem volt »yeah«, hiszen MAGYARUL írta. Szomorú vagyok.”

A kommentekből

“Én is erre gondoltam, csodálkoztam volna, de miért keverik önt bele, kedves müvész úr?”

“Így működik a jelenkori “Bengázer”. A “tisztelet” és az “alázat” szavak átkerültek az idegen szavak szótárába.”

“Igazad van Laci ! Egyre nehezebb józan fejjel posztolni, utána az ocsmány reagálásokat elviselni. Amit a dallal műveltek az elviselhetetlen.”

“Most olvasom az Index-en S.N. írását:

“Nagy Szilárd és Ragány Misa fejéből pattant ki az ötlet, hogy a Nemzeti dalt kissé felújítva „All Stars” módon adják elő.
Tolcsvay László ikonikus Nemzeti dal-feldolgozása nemzedékek március 15-éit kísérte, épp itt volt az ideje egy friss, fiatalos, megújított verziónak. Az újrahangszerelt változat a zeneszerző közreműködésével el is készült, a kliphez pedig sikerült megnyerni a magyar pop-rock élet nagy öregjeit: Nagy Ferót, Varga Miklóst, Sasvári Sándort és Pataky Attilát. Rajtuk kívül a klipben közreműködik még Muri Enikő, Réthy Zsazsa és Varga Vivien, valamint a két ötletgazda, Nagy Szilárd és Ragány Misa is.”

“Nem kicsit felháborító!!!”

“ÍGY KELL A” MÚLTAT VÉGKÉPP ELTÖRÖLNI!!!!!!!………T i s z t e l e t!!!! Ugyan ósdi dolgok! … Jelentem MARADOK MARADI! Felháborít!!!!!! Köszönöm a kortársaknak!”

“lképesztő, elszomorító….. Nem gondoltam volna, hogy valaha is ide jutunk.”

“Jól tetted, hogy ezt megírtad! Gondoltam, hogy nincs közöd ehhez a “fiatalításhoz” és nem csalódtam, nem csalódtunk benned. Ahogy megírtad és ahogy előadod az úgy nagyszerű és nem kellett volna hozzányúlni. Kívánok neked és Zsuzsának jó egészséget és erőt még további művekhez!”

“Megnéztem az új feldolgozást. A gyomron összerándult a látottaktól. Felnőtt, gondolkodásra képes (képtelen?) emberek ezt hogyan gondolták ki? Pataky, Muri Enikő, holmi Misa?!? Megértem Tolcsvay László urat, én is nagyon szomorú vagyok.”

(Címképünk, Tolcsvay László közösségi oldaláról)

Néhány kiragadott kép a klipből, a háttérben trikolort lóbáló pufidzsekis fiatalokkal

Aki nem látta, itt megnézheti:

Fidesz-klipek a közelmúltból….

 

Tolcsvay László: nem működtem közre a Nemzeti dal “ fiatalításának“ létrehozásában!

átver

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.