Tollászkodik az LMP

Megváltoztatta a nevét az LMP: az új név kifejezik a zöldpárt-jellegüket, ezért az LMP – Magyarország Zöld Pártja hivatalos elnevezést használják – jelentette be Schmuck Erzsébet, társelnök szombaton Budapesten, a párt kongresszusának szünetében tartott sajtótájékoztatón.

Most “óta” a rövidített elnevezés Zöldek

“Az LMP mai sokadik kongresszusán egy fontos és szimbolikus döntést hoztunk. Megváltoztattuk a nevünket, áll a társelnök közösségi oldalán. A Lehet Más a Politika eddig azt fejezte ki, hogy mást akarunk. Lmp-Magyarország Zöld Pártja már azt is megmondja, hogy mit akarunk. Élhető környezetet!”

Mindez nagyon dicséretes, de amit mellé nem ártana oda tenni az a

“hogyan?”,

márpedig arrafelé,  mint  ma is kiderült, csak tejfehér ködben tapogatózik a párt.

Kétségtelen, hogy az LMP még mindig nem tudott magára találni a legutóbbi parlamenti választás óta. Kezdetben a kizárásokban, felfüggesztésekben, azaz a kényszeres túlmozgásban keresték a gyógyírt, majd amikor kiderült, hogy ezekkel csak tovább erodálják pártjukat, igyekeztek amit lehetett visszacsinálni. Így lett többek között társelnök az addig éppen pártfegyelmivel sújtott  Schmuck Erzsébet is, akinek a múltjáról legyen elég annyi, hogy a 2018-as országgyűlési választás hajrájában saját beismerése szerint is “tárgyalt” a nem éppen ellenzéki Schmidt Máriával, Orbán Viktor egyik csiliárdos kedvenc ideológusával. Ezt a telefonbeszélgetést Schmuck, amikor kipattant, mint barinők fecsegését tálalta.

https://www.facebook.com/lehetmas/videos/681992372555824/

Ma tehát igyekszik gúnyát cserélni a párt, tudják, mint a régi tantörténetben, aminek az a végkicsengése, hogy

ha veszteséges egy kupi, nem a bútorokat kell kicserélni.

A párt céltalan rángatózásáról mi sem rántja le a leplet jobban, mint Schmuck Erzsébet másik szintén szombati bejegyzése:

 Újabb népszavazási kérdéseket nyújtottam be azért, hogy megmentsük hazánkat a klímakatasztrófától. Nincs több időnk várni arra, hogy Orbán Viktor eldöntse, a klímaváltozás van-e olyan súlyos probléma, amivel foglalkozni kell.

? A népszavazási kezdeményezéssel kapcsolatos részletekért kattints a www.zoldnepszavazas.hu weboldalra.

? Ha van ötleted, miről kellene még népszavazást tartani, küldd el nekünk!

Nem mellesleg a kongresszus szünetében tartott sajtótájékoztató is csak néhány homályos jövőbeni ígéretet tartalmazott, például az év közepére megalkotott zöld programról.  Azért ez szép, egy sok éves “zöld” párttól, amely zöld elkötelezettségét már az alapító okiratában is megfogalmazta.

Úgy tűnik tehát, hogy  semmiféle víziójuk nincs 2020 Magyarországáról, sőt, megköszönnék, ha a választók esetleg kisegítenék őket néhány jó gondolattal.

 

Pálmai Tamás

Pálmai Tamás

További cikkek olvasása a szerzőtől, a nevére kattintva.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük