Tollat lopott, vagy táskát igazított? – vita Szijjártó Peter tolmácsa körül – videóval

Múlt pénteken járt Moszkvában tárgyalni Szijjártó Péter a gázbeszerzésről és a vakcinaszerződésről. A kontraktus aláírásáról az oroszországi külügyminisztérium a Facebookon tett közzé egy videót, amit több más portállal együtt mi is átvettünk a Népszavától. Ezen az látható, hogy a magyar külügyminiszter tolmácsa kivesz egy tollat az asztali tartóból és a táskájába teszi. Vagy mégsem?

A Népszava olvasata szerint:

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ekkor – a videót kiszúró Népszava fordítása szerint – odaszólt saját munkatársainak, hogy

„rögtön lopják a tollat”.

Az incidensnek ezzel vége is van,

a magyarok szemlátomást nem észlelték a lebukást, pedig Szijjártó régebben azt mondta, hogy tanul oroszul. Azt viszont csak találgatni lehet, hogy az orosz külügyminisztérium Facebook oldalára miért került fel a vendégekre nézve kevéssé hízelgő részlet. Vagy ők sem vették észre, mit mond Lavrov a találkozó elején, vagy észrevették, de nem bánták, hogy odabökhetnek a civilizálatlan magyaroknak.

A magyar külügyminisztérium szerint viszont…:

Paczolay Máté, a külügyminisztérium sajtófőnöke az alábbiakat írta portálunknak:

“A magyar delegációval kiutazó tolmács hölgy természetesen nem tett el semmilyen tollat. Mindössze annyi történt, hogy a tárgyalás elején előbb egy tollért nyúlt, majd pedig megigazította a széken lévő táskáját. A két külügyminiszter rendkívül jó személyes viszonyt ápol, Szergej Lavrov orosz külügyminiszter ezért tett vicces megjegyzést a tárgyalás elején.”

Nem tartjuk feladatunknak lecsatlakozni egyik olvasat mellett sem, mi csupán közöljük azokat.

<<FRISS HÍREINK!>>

Szijjártó

One thought on “Tollat lopott, vagy táskát igazított? – vita Szijjártó Peter tolmácsa körül – videóval

  • Nagyon jó kis toll lehetett. Talán hajlandó a hölgy a fotóját kiposztolni, hogy jobban lássuk, megérte-e?. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük