Töltve töltött káposzta – Nálunk így készül

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse

Indul a főzés

A hagymát megdinszteljük, többször pici vízzel felengedjük, majd elpároligtatjuk azt. Ettől lesz “vastag” a leve. Ezután megszórjuk pirospaprikával, és a többi fűszerrel és gyorsan ráterítünk egy nagy adag szálas káposztát, erre ültetjük rá a becsomagolt, vagy “meztelen” gombócokat, és itt adjuk hozzá a babérleveleket és az egész fokhagyma gerezdeket.

Az egészet lefedjük a maradék aprókáposztával, felöntjük vízzel. Lisztet már nem kell rászórni és rántani sem kell a végén, hiszen a gombócokat ezért forgattam elkészültükkor lisztbe.

A főzési idő attól függ, milyen fajtájú húst használunk, de tény, hogy maga a káposzta sem “adja könnyen” magát.

(Tipp, ha a sütőben akarjuk elkészíteni, kicsit több víz kell rá, és ha cserép edényt használunk az is segíti az ízeket)

Ha kedved van, otthon is savanyíthatsz káposztát.

Nálam csak tálaláskor kerül rá a tejföl.

Nem csak a magyar konyha kedvencei a becsomagolt ételek, sőt!

2 of 2Next
Use your ← → (arrow) keys to browse