Tom Cruise feketelistán – Beintett neki a luxusautócég

A Bugatti maga választja ki vásárlóit. De néhány híresség már nem lehet részese az új Bugatti-élménynek, többek között Tom Cruise sem. Az ok: egy több mint 15 évvel ezelőtti esemény.A Bugattit a világ egyik legexkluzívabb autómárkájának tartják. A francia hipersportautók menetelése akkora, hogy az elzászi autógyártó megengedheti magának, hogy maga válassza ki vásárlóit – és állítólag még feketelistát is vezet azokról, akiknek (már) nem szabad Bugattit vásárolniuk- írta meg a Blikk.

A feketelistáról

Meglepő módon van néhány prominens név is ezen a listán: a bokszlegenda, Floyd Mayweather, az ex-Forma-1-es világbajnok Jenson Button, az X-Faktor kitalálója, Simon Cowell.

De amíg mindenkinek, akit tiltó listára tettek a Bugattinál, köze volt ahhoz, hogy valamikor eladták a korábban megvásárolt luxusautójukat, a lista élén egy olyan ember áll, akinek még mindig áll egy Bugattija a garázsban, és ez nem más, mint Tom Cruise.

Cruise bűne

A hollywoodi megasztár 2005-ben több mint egymillió dollárért vásárolt egy 1001 LE-s Bugatti Veyront, majd büszkén akarta bemutatni a Mission: Impossible III című filmjének premierjén. Cruise arról ismert, hogy minden akciójelenetét maga csinálja, de ebben az esetben valószínűleg jobban tette volna, ha egy dublőrt kér fel maga helyett: a most 60 éves férfinek ugyanis annak idején kínos antréja volt a vörös szőnyegen. Amikor feleségének megpróbálta kinyitni a Bugatti  ajtaját, az egyébként oly sokoldalú akciósztár kudarcot vallott: több mint fél percbe telt, mire Cruise kinyitotta a Veyront, és volt felesége, Katie Holmes végre ki tudott szállni. Természetesen a sajtó ízekre szedtek Crusie-t, a rajongók meg nevettek a furcsa jeleneten, de a Bugatti egyáltalán nem találta viccesnek a balul elsült jelenetet, igazi PR-katasztrófaként fogta fel. Szóval azóta persona non grata a francia luxusmárkánál a Top Gun sztárja.

Itt nézheti meg Tom Cruise szerencsétlenkedését a Bugatti Veyron ajtajával:

 

Emellett el kell mondanunk, hogy még a Bugattinak is csak korlátozott befolyása van a magáneladásokra – egy dologgal azonban tisztában kell lennie a potenciális eladónak a franciák szigorú feketelistájára kerül aki megteszi: egy Bugattit eladni nem jó ötlet.

VIA Blikk.

A filmsztár különös házasságai