Vásárhelyi Mária indulatos posztban tört ki az újabb “elmebaj” ellen. A dolog nem egészen úgy van, ahogy a szociológus értelmezte, de mindenesetre sokat elmond Magyarország jelenlegi mentális állapotáról, hogy sokan azonnal elhisszük,, már megint itt a téboly. Az ok az lehet, hogy a tortától függetlenül tényleg így van?

A poszt

A DAUBNERNÉL az ESZTERHÁZY tortát átnevezték ESZTY TORTÁRA!!!!
(3.650 Ft/kg
Diós lap, diós tejhabkrémmel összetöltve. Teteje fondánnal áthúzva és csokoládé forgáccsal körbeszórva).
Gondolom nemsokára ki is írják, hogy liberálisokat, baloldaliakat (zsidókat, cigányokat, migránsokat, hajléktalanokat stb.) nem szolgálunk ki.
Esküszöm, hogy a lábamat nem teszem be ide többé! Ti is tegyetek így!

- Hirdetés -

Ezzel szemben …

Két éve a bejgli, ez év elejétől pedig újabb hat sütemény, a dobos- és az Esterházy-torta, az indiáner, a rigójancsi, valamint a kétfajta krémes, a sima és a francia pontos receptje is bekerült a Magyar Élelmiszerkönyvbe, és csak a pontosan a leírtak szerint készült sütemények viselhetik a büszke neveket.

Mindezek után már csak egyetlen kérdés marad, a főváros egyik legnevesebb cukrászdája, miért csatlakozik azokhoz, akik a gagyi-gyártás hevében inkább átneveznek, ahelyett, hogy követnék a pontos receptúrát. Egyszóval mindkét fenti bekezdés azt támasztja alá, hogy érdemes elgondolkodnunk, hol vásároljunk sütit.

Kapcsolódó

Kapott hideget-meleget az év tortája – neves cukrász fitymálta le….

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét