Tömegverekedés, vádat emeltek két biztonsági őr ellen is — Rejtő Jenőnek megint igaza lett: Nem lehet minden pofon mellé közlekedési rendőrt állítani

Vádat emeltek egy egri tömegverekedés három résztvevője, köztük két biztonsági őr ellen. Nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettével vádol három embert, köztük két biztonsági őrt az Egri Járási Ügyészség.

Megfékezni, bárkit, bármi áron?

Szalóki Zoltán tájékoztatása szerint a három férfi 2018 októberében egy 15 éves fiút bántalmazott az egri moziban tartott zenés-táncos rendezvényen. A sértettet először egy 20 év körüli fiatal – az ügy harmadrendű vádlottja – ütötte meg, s ennek nyomán tömegverekedés alakult ki.
Ebbe avatkozott bele a program rendjét felügyelő két biztonsági őr – az első- és a másodrendű vádlott -, aki a gyenge fényviszonyok és egy félreértés miatt a harmadrendű vádlott helyett a sértettet próbálta megfékezni. A fiú azonban őket is támadónak vélve ellenállt és erőszakosan próbált védekezni, amelyre válaszul a két őr erővel kirángatta a teremből és megpofozta.
Az Egri Járási Ügyészség a biztonsági őrökkel szemben felfüggesztett szabadságvesztés, illetve elzárás büntetés kiszabását indítványozta, továbbá javasolta határozott időre történű eltiltásukat foglalkozásuk gyakorlásától. A harmadrendű vádlott esetében az ügyészség közérdekű munkavégzés elrendelését kérte a bíróságtól.

koronavírus

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük