Tompika a brüsszeli deresen! – Bocsánat! Bocsánat! Többé nem teszem!?

Az történt nemrégiben Brüsszelben, hogy Manfred Weber, az Európai Néppárt parlamenti frakciójának vezetője az ún. jogállamiságról szóló vitában néhány bíráló szót ejtett Orbán Viktorról (hallatlan!), s azt találta mondani: ha Magyarországon a jogállamisági követelményekkel nincs baj, akkor a magyar kormánynak a törvénytől sincs mit tartania. Tompika, azaz Detsch Tamás fideszes EP képviselő szerint ez amolyan gestapós vagy ÁVH-s érvelés, mert azok ismételgették a letartóztatottaknak, ha ártatlanok, nincs mitől félniük.

Aláírta, aláírták

Na erre Manfred Weber szépen felkapta a vizet, s a frakció is módfelett rosszallóan nyilatkozott Tompika szavairól:
“Sokkolók és szégyenteljesek Deutsch Tamás nyilatkozatai, amelyeket többször megismételt. Az EPP képviselőcsoport nem engedhet a jogállamiságból. Deutsch Tamásnak nem szabad tovább aláásnia az EPP képviselőcsoportjának hitelességét”.
A megdorgált veszendő lélek ugyan már másnap bocsánatot kért egy levélben az érintettől, mihamar összegyűlt vagy harminc aláírás annak érdekében, hogy szavazzanak Deutsch Tamás kizárásáról. Torzonborz Tompika azonban nem hagyta magát, s e javaslattal összefüggésben jónak látott közzétenni néhány további vaskos mondatot:
„Harminc évvel ezelőtt a kommunisták Prágában bezártak, most pedig Brüsszelben egyesek kizárnának. Ilyen, ha az ember kiáll a szabadságért és a hazájáért. A kizárási kezdeményezés kimeríti a politikai családon belüli erőszak fogalmát…“
Tovább is van, érdemes rákeresni a világhálón, hiszen Tompika amúgy ékesszóló legény, rendesen beolvas Donald Tusk pártelnöknek, a frakciónak, Brüsszelnek – mondván: ő csak élt a szólás szabadságának jogával.

Sokan vannak, akik ki akarják hajítani az EPP frakciójából

E kissé bárdolatlan fogalmazvány a korábbi, többé-kevésbé suttyomban elküldött bocsánatkérés ellenére végképp nem használt Tompika ügyének, még sokan vannak, akik ki akarják hajítani az EPP frakciójából. Ezért aztán hamarjában postára adta az alábbi sorokat:
„Kedves Képviselőtársaim!
…szeretném megismételni a bocsánatkérésemet Manfredtől és valamennyi képviselőtársamtól. Nem állt szándékomban senkit sem megsérteni – sem képviselőcsoportunk vezetőjét, sem frakciónk akár egyetlen tagját is, sem pedig a politikai családunkat.
A megfogalmazás helytelen volt a részemről, amiért elnézést kérek. Az általam használt szerencsétlen összehasonlítást visszavonom.
Remélem, hogy fel tudjuk oldani a feszültségeket és folytatni tudjuk a közös munkánkat az Európai Unió erősítése érdekében, különösen egy olyan válsághelyzetben, amikor az egységre minden korábbinál nagyobb szükségünk van.
Tisztelettel,
Deutsch Tamás
Brüsszel, 2020. december 15.“

<<FRISS HÍREINK!>>

No ez már döfi!

Előbb-utóbb belejön a bocsánatkérésbe, ámbár az nemigen remélhető, hogy leszokik a politikai durváskodásról, elvégre a nagyvezír igényeihez igazodva jószerint semmi egyebet nem csinál. Szerda este talán eldől, hogy mi lesz Tompika sorsa a deresen, hogy tagja marad-e a néppártnak. Sőt! Esetleg az is, hogy a Fidesz marad-e a pártcsalád soraiban. Nagy izgalommal várjuk a fejleményeket – annál is inkább, mert az Európai Parlament töbsségének mintha nagyon elege lenne már a magyar kormány és a Fidesz furfangos piszkodkodásaiból. Vajon ha Tompika ilyen volt az EPP tagjaként, ugyan milyen lesz esetleg a párton kívül? Reméljük a legjobbakat és készüljünk a legrosszabbra!

Brüsszel

2 thoughts on “Tompika a brüsszeli deresen! – Bocsánat! Bocsánat! Többé nem teszem!?

  • Két-három éves gyerek szintjén van.Bocsánatot kér de azonnal folytatja! Remélem nem lesz alkalma!

  • Kizárni! Nem való oda ő sem!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük