Frissítve! Toroczkai László visszatérne a Jobbik mozgalmi jellegéhez

A párton belüli platformalakítással visszahozná a Jobbik mozgalmi jellegét Toroczkai László, a párt volt alelnöke. A politikus erről az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában nyilatkozott.

Klikkesedésről szó sem lehet

Mirkóczki Ádám, a párt szóvivője szerda reggel az M1 aktuális csatornán azt mondta, szóba sem jöhet semmilyen klikkesedés a Jobbikon belül.

Toroczkai párbeszédet kezdeményez

Toroczkai László erre reagálva azt mondta: a legutóbbi tisztújítási szavazáson 46 százalékos támogatottságot élvezett, ezért úgy gondolja, hogy legkevesebb egy párbeszéd indítása támogatói és a pártvezetés között.

Az elmúlt két év politikája a választásokon megbukott,

ha ezen a politikai vonalon folytatja a Jobbik a következő választásokon talán még rosszabb eredményeket ér el – tette hozzá az ellenzéki politikus.

A Jobbik elnöksége fegyelmi eljárást kezdeményez Toroczkaival szemben

A Jobbik országos elnöksége felkérte Sneider Tamás elnököt és Gyöngyösi Márton elnökhelyettest, hogy kezdeményezzen etikai és fegyelmi eljárást Toroczkai László ellen – közölte az ellenzéki párt csütörtökön az MTI-vel.

A Jobbik közleményében arra reagált, hogy Toroczkai László, a párt volt alelnöke kedden jelentette be, hogy Mi magunk néven platformot alakítana a Jobbikon belül azért, hogy visszatereljék a pártot az alapító okiratban lefektetett szellemiséghez.

Toroczkai „sajtóturnéja” során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott

A Jobbik közleményében kiemelte: azért kérték fel az elnököt és az elnökhelyettest, hogy kezdeményezzenek eljárást Toroczkai Lászlóval szemben, mert úgy vélik, a volt alelnök a tisztújító kongresszus után indított „sajtóturnéja” során jobbikos taghoz méltatlan módon és tartalommal nyilatkozott, és a Jobbik „belső megosztásának és szétszakításának szándékával” alapszabály-ellenesen platform alapítását kezdeményezte.

Közölték azt is: a Jobbik országos elnöksége csütörtöki ülésén egyhangúlag azt az állásfoglalást hozta, hogy a párt alapszabálya nem ad lehetőséget párton belüli platform alapítására, ezért minden ilyen kezdeményezést alapszabály-ellenesnek és illegitimnek tekint.

Toroczkai László a Jobbik május 12-i tisztújításán alulmaradt a szavazatok 54 százalékával elnökké választott Sneider Tamással szemben.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük