Toroczkaiék megfúrták, hogy Mandeláról közteret nevezzenek el Budapesten

Még szeptemberben döntött úgy a Fővárosi Közgyűlés, hogy Nelson Mandela Nobel-békedíjas volt dél-afrikai elnökről közteret neveznek el. Akkor Toroczkai László egy végtelenül buta közleményben jelentette be, akár polgári engedetlenség árán is megakadályozza, hogy Mandeláról közteret nevezzenek el. Akciója pedig sikerrel is járt.

A Mi Hazánk Mozgalom Facebookon tudatta, hogy sikerült elérniük, a szerintük rasszista és kommunista Mandeláról nem lesz elnevezve köztér Budapesten.

Mandeláról a XI. kerületben egy eddig név nélküli közteret neveztek volna el a fővárosi közgyűlés döntése nyomán. Ehhez azonban szükség lett volna a kerület belegyezésére is. A kerület közgyűlése elsőre nem foglalt állást, hanem konszenzusos javaslatként azt a döntést hozta, kérdezzék meg a lakosokat, akarnak-e Mandeláról közteret elnevezni. Majd ezután jött hirtelen a visszavonó határozat.

Az MSZP, az LMP és a Párbeszéd támogatta a tér átnevezését, míg a Fidesz képviselői köztes álláspontra helyezkedtek, Mandela vélt bűneit hangoztatva, ebből alakult ki a kompromisszum a lakosság megkérdezéséről. Végül a főváros arra hivatkozva vonta vissza az előterjesztést, hogy a helyi önkormányzat megkérdezte volna az embereket, ugyanis szerintük ez egyenértékű azzal, hogy a XI. kerület nem támogatta az elnevezést.

(Forrás: Mérce)

Kapcsolódó:

Szijjártó ismeretlen területre tévedt – béke-világtalálkozón volt jelenése New Yorkban

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük