Toroczkai nagy leleplezésre készül

Toroczkai László szerint Radnai Lászlót, a Jobbik kommunikációs igazgatóját „mások küldték a pártba”, és hogy ezt leleplezzék, kikérik a kommunikációs igazgatóról szóló iratokat az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárától – írta a Ripost hétfőn.

Toroczkai árulóról beszélt

A lap egy videóra hivatkozva azt írta, a Jobbik elnökválasztó kongresszusán Toroczkai László arról beszélt, a párt első számú árulójának Radnai Lászlót tartja. Az ásotthalmi polgármester szerint a kommunikációs igazgatót mások küldték a pártba, és Radnai „feladatot teljesít”.

Titkos és tekintélyes méretű akta

A Ripost információi szerint Toroczkai és emberei „sarokba akarják szorítani, le akarják leplezni Radnait”, akinek tevékenységéről tudomásuk szerint  „tekintélyes aktát őriznek” az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában.

Radnai „tűzzel-vassal üldözte a nemzeti érzelmű jobbikosokat”

A Ripost felidézte: Radnai László a rendszerváltás előtt „elképesztő karriert futott be a kommunista titkosszolgálat egyik közismert fedőszervezetében, a Chemolimpex nevű külkereskedelmi cégben”, majd néhány év elteltével felbukkant a Jobbiknál. A lap megjegyezte: a rendelkezésre álló információk szerint Radnait Simicska Lajos jobbkeze, Fonyó Károly ajánlotta be Vona Gábornak. Így lett szinte azonnal a Jobbik teljhatalmú kommunikációs vezetője, és a pártban „tűzzel-vassal üldözte a nemzeti érzelmű jobbikosokat”.

Kik, hogyan és miért hálózták be a Jobbik elnökségét

A Ripost megjegyezte: kérdéses, hogy Toroczkai Lászlóék a törvényes előírások betartásával hogyan tudják megszerezni Radnai László aktáit a levéltártól. A lap szerint Toroczkaiék most tanúkat, dokumentumokat gyűjtenek Radnai László múltjáról, így akarják leleplezni, hogy „kik, hogyan és miért hálózták be Radnai révén a Jobbik elnökségét”, és azt remélik, hogy így kiderülhet, mi is játszódott le valójában a pártban.

(MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük