Torontói üzenet az éppen a Várba cuccolónak…..

Rohamosan terjedő hírünk a világban elérte a torontói magyarokat is, akik jókedvű szolidaritási tüntetéssel fejezték ki, mit gondolnak az óhazában történtekről.

Üzenet a nagy vízen túlról…..

A Fidesz 12 évvel ezelőtti, ellenzékiségében szőtt szavaival üzentek a jelenleg regnáló, gyakorlatilag állampártként működő működő Fidesz hatalomnak:

“Szájer József, 2006.szeptember 23.-én kelt írása:

1./ ‘… fel kell szólalni azért, hogy az állami propaganda ne tudja elhitetni az otthon maradt többséggel, hogy azok, akik a hatalom cinizmusán felháborodva az utcán békésen tüntetnek, nem a csőcselék, hanem felelős magyar polgárok, akik csak azt teszik, ami mindannyiunk kötelessége: védik a szabadságunkat”.

2./ “…minden alkotmányos eszközzel küzdenünk kell azért, hogy a sajtószabadság, a szólás- és gyülekezési szabadság, a vallás és az egyesülés szabadsága, az emberi méltóság, a kisebbségek jogai és az irántuk való tolerancia, a választások tisztasága, a felelős kormányzás, a magyar nemzetért való felelősségvállalás, a kormányt ellenőrző, ellensúlyozó hatalmi ágak elválasztása visszanyerje valódi jelentését Magyarországon”.

3./ “..azt gondoltuk, hogy soha többé nem jöhet vissza az idő, amikor a szabadságjogaikat gyakorló polgárokkal szemben koncepciós eljárást folytathat a hatalom. Azt is gondoltuk, hogy a kormányzat túlhatalmát korlátozó független intézmények majd megvédik az emberek jogait.”

Mi folytatjuk Szájer úr üzenetét – írja a kanadavilaga.com:

Nos, kedves Fidesz, Mi egy fikarcnyival sem követelünk többet, de kevesebbet sem, mint akkor Ti 12 évvel ezelőtt követeltek magatoknak!

Addig nézzetek a tükörbe mielőtt az össze nem törik!”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest