Olvasónk küldte be az alábbi történetet, amit változtatás nélkül közlünk tanulságért mindazoknak, akik a szeretet ünnepét gusztustalan erődemonstrációvá silányítanák. Ne hagyjuk, hogy tönkretegyék a szeretet ünnepét! Pukkadjanak meg!


XXI. század, Magyarország

“Elmúltam 50 éves, de ilyet még nem tapasztaltam.  A minap hallgatom a rádiót, hogy milyen multi-kulti szuper áruházak vannak.

Ezek után a mai napon délután, tudom, hogy karácsony, meg ezer ember, mindenki türelmetlen, siet stb.., a lányom unszolására elmentünk még néhány ajándékot venni. Mivel a céljaink más-más üzletbe vezettek, és a gyerek elmúlt 18, a 21.század vívmányán, a mobil telcsin tartottuk a kapcsolatot. A gyerek a saját pénzén, amiért suli mellett dolgozott vásárolt ajándékot.

  • Csörög a teló, felveszem a gyerek kér, menjek be a H&M-be, talált valamit, de nézzem meg,  Mint rendes szülő, átrohanok az egyik boltból, persze csomagokkal a fent említett szuper üzletbe. Megtekintem a kiválasztott holmikat, megbeszéljük, hogy a gyerek keretébe belefér, sőt még marad is valami. Hajrá, vásároljon. Én távozom, folytatom a keresgélést, tolongást, lökdösődést, hiszen küszöbön az áldott, békés, szeretetben gazdag, megbocsájtó karácsony.
  • Kicsit később, kb. 35 perc elteltével megérkezik a gyerek, logó orral, semmi 24 karátos elégedett mosoly. Kérdezem,mi a baj. Anya, átvertek 2400 forinttal . Ez hogyan lehetséges, elővesszük a blokkot, és a zsákmányolt ajándékokat, köztük azt is, ami nekem lett szánva, tehát MEGLEPETÉS. Osztunk-szorzunk, bevonjuk az apját is, aki diplomás és jó matekból, kiderül, tényleg hiba történt, 5 tételt vásárolt 6 szerepel, tényleg 2400-al többet fizetett. Sebaj, menjünk vissza, hibáztak, visszaadják a pénzt, kis kellemetlenség, de hát karácsony sok ember stb…. A gyerek kér, menjek vele, ugye ő még nem csinált ilyet.

És most figyelj!

Egy kb. 21 éves, ereje teljében lévő alaposan kitetovált 45 kilós fiatalemberhez, aki mint  pénztáros üti agyon az idejét, és mint később kiderült a vásárlók jókedvét. Türelmesen megvárjuk, míg kivégzi az éppen soros vevőt, nem tévedés, minden az arcára van írva. Utálja a világot, de főleg a kedves vevőket, akik kérdeznek.Na most akkor mi jövünk, köszöntöm az embert, nem köszön vissza , előadom a problémát, hívja a Szilvit, kiborítják a szatyrot, rövid időn belül – 15 perc – felismeri,k, hogy  a kettő  a szatyor tartalma, és a szmlán szereplő áruk nem stimmelnek, rájön, hogy többet számolt, mint kellett volna. Közben nem néz ránk, nem beszél velünk, persze a sor hízik, mindenki bennünket utál. Érkezik egy újabb lányka, ő kb. 20 éves,  festett szőke, nagyon vörös rúzs, nevét nem tudom, nem mutatkozik be, de nagyon arrogáns, úgy néz ki, valamilyen főnök, viselkedése alapján. Ekkor már kb. 40 perce ácsorgunk, és várjuk, hogy visszaadják a jogtalanul elvett 2400 forintot.  Megszólítom, köszönök – de minek – megérdeklődőm, mikor adják vissza a pénzt, ekkor még csendesen és udvariasan, a válsz : mint látja azon dolgozom. Hamarosan. Rendben akkor én nem kellek, minden rendben, kérem adják vissza a hölgynek (gyerek) a pénzt, nekem még van dolgom, mennék. Válasz: menjek nyugodtan, minden rendben.

Majdnem sírva jön a válasz,

“itt állok, ahol hagytál, elmentek megnézni a biztonsági felvételt, mert nem hiszik el, hogy csak ötöt vettem , és hatot számoltak, nagyon gáz, mindenki tolvajnak néz és rajtam röhög.”

Na, itt ment fel a vérnyomásom, a kocsit ledobtam a bejáróban, apát otthagyva bementem harmadszor is a szuperember és vevő-barát   boltba. A gyerek ott állt, ahol hagytam nyakig vörösen. Kérdem mi van, válasz vár. Kérdem, miért? Válasz: elment megnézni a biztonsági felvételt, mert, nem hiszi el amit mondtam, azt hiszik, hogy elloptam valamit, és ennek az árát kérem vissza.

A beszélgetésünket hallotta a tetovált, gúnyosan röhög rajtunk.

Ekkor elszakadt a cérna, kicsit hangosabban, de udvariasan megérdeklődtem, mikor kapjuk vissza a pénzt amit jogtalanul elvettek? Pikírt válasz, ellenőrzik az állításunkat, ha azzal végeztek visszaadjak. Értésem meg, ez hozzátartozik az üzleti szabályzathoz. Hát én nem értettem meg, ismét megérdeklődtem, hogy mikor adják vissza a pénzem, ekkor megérkezett a biztonsági őr, és elkezdett engem méregetni, erről nem vettem tudomást, mivel megjött vörös-száj, aki a feltett kérdésemre közölte, hogy menjek oda hozzá, kb. 4 emberen keresztül, a pénztárhoz.Odaverekedtem magam, és közölte, hogy adjam meg az adataimat, mivel, csak így adja vissza a pénzt. Na, itt már valóban kiabáltam, hogy mit képzelnek magukról, ők hibáznak és én adjam meg az adataimat, miután egy órája itt állunk, meggyanúsítanak azzal, hogy loptunk, erre azt válaszolták, hogy ők nem hibáztak, csak a pénztárgép, és ez nem az ő hibájuk, egyébként pedig ne tartsam fel a sort, ha nem látnám, sokan vannak, majd odatolt 2000 forintot.

Nem 2400 csak 2000, olyan dühös voltam, eltettem és távoztunk, persze csak a röhögést hallottuk, köszönést, elnézés kérést nem.

És a hab a tortán: a biztonsági őr kikísért, és megjegyezte, hogy ő látta, hogy én 3 alkalommal voltam az üzletben, ezért gyanús vagyok és a viselkedésem megzavarta a vevők nyugalmát. Illene bocsánatot kérnem a viselkedésemért.”

(név a szerkesztőségben)

Szerkesztőségünk elküldte a cikket az érintett cégnek kíváncsian várjuk válaszukat, amelyet  örömmel teszünk közzé.

Ne hagyjuk, hogy tönkretegyék a szeretet ünnepét, ráadásul éppen azok akik ilyenkor realizálják éves keresetük nagy részét.

tisztelet a kedves becsületes valóban vevőbarát eladóknak, szerencsére ők vannak többen.

XXI. század, Magyarország, az európai főváros! 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét