A tárgyalhatatlan „törvénytervezetről”, még egyszer

Ez a törvénytervezet tárgyalhatatlan, mert tárgyalásra alkalmatlan; nem is arra szánják. Némi diplomatikussá enyhített, de azért igen kemény anyázás kíséretében ezt szabad, ezt lehet róla elmondani – egyetlen, lehetőleg közös vezérszónoklatban.

A rendkívüli méltánytalansággal és kíméletlenséggel megválasztott célpont, az áldozat személye hibátlanul illeszkedik a Fidesz-MIÉP-Jobbik (korábban MDF) két évtizedes antiszemita intenciójú kampányához.

Sokan még mindig tagadják vagy megértőn hablatyolnak róla, de a helyzet az: tulajdonképpen az egész ocsmány hecckampány valójában semmilyen más célt sem szolgál, mint az antiszemita indulatokra vadászó fideszes propaganda töretlen folytatását. Hiszen – lássuk már végre be! – ez a Fidesz-hatalom alapja. S a dolog természeténél fogva ez a folytatás egyre alantasabb. Bármily kellemetlen az ellenzéknek is, ki kell tehát végre mondani: a „Stop Soros” nem egyéb, mint a fideszes antiszemita hecckampányok csúcsrajáratása; a legundorítóbb és leginkább goebbelsi mind közül.

Ugyan mit lehetne ezen tárgyalni? Csak visszautasítani szabad, mégpedig mindenestül!

Tehát nincs, nem lehet helye semmiféle „ellenzéki” megértésnek – legalábbis a demokratikus ellenzék részéről nem. Nincs értelme annak, hogy például az LMP módjára bármilyen „megértéssel” szóljanak a hangoztatott célokról.

E „törvénytervezet” esetleges „vitájában” minden szó elhibázott, amely racionális próbál lenni: csak gúny és megvetés tárgya lehet. Nem kell, nem is szabad a migráció valóságos problémáiról beszélni, mert a benyújtott handabandának egyszerűen köze nincs semmihez, ami valóságos. Ahogy a Fidesz egész – tehát nem csupán Soroshoz és a migráncsokhoz meg Brüsszelhez köthető – propagandájának se.

Hasonló a helyzet zalaptákolmányuk módosításával. Legfeljebb annyival kell kiegészíteni, hogy ha már annak megtárgyalásában nem vettek részt, ugyan mi értelme bármilyen módosításról beszélni? Ráadásul olyanban, amely zalaptákolmányosítja a fideszes különbíróságokat?

Minden, amit a Fidesz hadovál, saját „valóságukról” szól: arról az álvalóságról, amelyet már nem akarnak új emberekkel elhitetni, csak a régieket akarják egyben tartani. Ilyen körülmények között a racionális vitának nincs, nem is lehet helye – és régóta ez a helyzet! Régóta saját „nyelvet”, az orwelli újbeszél Fidesz-változatát használják – s azzal nem lehet értelmesen kommunikálni, hiszen nem arra találták ki…

Csak az elutasítás és az elfordulás lehet a válasz. Minden más magatartás megbocsáthatatlan és – ami az ellenzéket illeti – helyrehozhatatlan, jóvátehetetlen hiba.

Vagy kollaborálás.

Kapcsolódó:

A „Stop Soros tárgyalása” elé

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága a Stop Soros visszavonására szólította fel a kormányt

A Banánköztársaság rovatban megjelenő írások nem minden esetben képviselik portálunk véleményét.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük