Tóth Bertalan lett az MSZP elnöke

Tóth Bertalan frakcióvezetőt választották az MSZP új elnökének a párt tisztújító kongresszusán a másik induló, Mesterházy Attilát ellenében. Mesterházy 2010 és 2014 között már volt a szocialista párt elnöke, a 2014-es választási vereség után mondott le.

Kis különbséggel győzött

Tóth Bertalan nagyon szűken nyert, mindössze 54 százalékot szerzett Mesterházy 46 százalékával szemben.

A választmány elnökének Kunhalmi Ágnest választották, aki kihívó nélkül pályázott a posztra, miután lemondott pártelnöki ambícióiról.

Elnökhelyettes Szakács László lett, de csak 51 százalékkal nyert. Az ellenfele, Ujhelyi István EP-képviselő 49 százalékot szerzett.

Az alelnökök: Szanyi Tibor, Hegyi Gyula és Komjáthi Imre lettek. Még Bangóné Borbély Ildikó pályázott erre a posztra, de neki nem sikerült.

Tradicionális baloldali értékeket képviselő MSZP-re van szükség

Együttműködő és a tradicionális baloldali értékrendet kérlelhetetlenül képviselő Magyar Szocialista Pártot szeretne Tóth Bertalan, a párt újonnan megválasztott elnöke.

A politikus megválasztása után az MSZP tisztújító kongresszusán vasárnap Budapesten azt mondta, hogy olyan MSZP-t akar, amely hisz a szolidaritásban, az igazságosságban, az esélyegyenlőségben és az egységesülő nemzetben. Hozzátette: olyan MSZP-t akar, amely cselekvőképes, valódi közösségként működik, amely reményt ad azzal, hogy védelmet biztosít a hatalom üldözötteinek.

Tóth Bertalan olyan MSZP-t akar, amely a kormányváltás motorja lehet azzal, hogy kérlelhetetlen bírálója az orbáni hatalomnak és az emberek valódi problémáira kínál valódi megoldásokat.

Beszámolt arról is, hogy még a nap folyamán összehívja a párt országos elnökségét, hogy elkezdjék a jövő évi választásokra történő felkészülést.

(Forrás: 24.hu, MTI)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük